Már nem kell sokat aludni az izlandi cowboyok hetedik lemezének megjelenéséig. Az ’Endlesss Twilight Of Codependent Love’ novemberben kerül a boltok polcaira a Season Of Mist gondozásában, a közelgő debütálás okán pedig a banda ezúttal a Drýsill című dalt osztotta meg velünk.

Sólstafir

„A ’Drýsill’ izlandi nyelven annyit tesz, ’démon’ – magyarázza Hallgrímur Jón Hallgrimsson, a banda dobosa. – A dal egy fiatal lányról szól, aki beleszeret valakibe, aki a mosolya mögé rejtőzve a világot ígéri oda neki. Míg a lányt teljesen rabul ejti a rejtélyes idegen, annak valódi szándékai rejtve maradnak, amíg a lány szerelméből lakmározik, akinek végül a maradék embersége is eltűnik, ahogy a démon mentálisan és fizikálisan kínozza őt, fogságban tartva a saját elméjében. A kisfilm azt a pokoli utazást örökíti meg, ahogy a lány egyre mélyebbre zuhan a sötétség fogságába. Aztán egy nap elég erőt képes összegyűjteni, hogy visszataláljon a fénybe. Azzal a lapáttal öli meg a démont, amivel az eltemette őt, de az még ekkor is mosolyog rá, sőt kineveti és gúnyolja. A dal arról szól, hogyan mentsük meg önmagunkat és harcoljunk minden erőnket és bátorságunkat összegyűjtve, hogy végül győzedelmeskedjünk, nem számít, mennyi sebet hordunk. Már nagyon vártuk, hogy újra együtt dolgozhassunk Kim Holmmal, aki a ’Svartir Sandar’ lemezünk borítóját is készítette. Úgy éreztük, nagyon jól meg tudja ragadni azokat a sötét gondolatokat és kétségbeesést, amit ez a dal képvisel.”

A rendező, Kim Holm hozzátette: „A depresszió egy nagyon sötét és mély, démonokkal teli barlang, ahol már túlságosan sok időt eltöltöttem az életemből, miközben a Sólstafir dalához kerestem vizuális anyagot. Úgy éreztem, az élet és a művészet egy szörnyűséges új elegyet kezd alkotni előttem. A dalszöveg olyan témákat boncolgat, mint a halál, vagy a bántalmazás, ami eddig engem szerencsére megkímélt, de az a pokoli utazás, amin a főhős keresztülmegy, akár tükörképe is lehetne az én mindennapjaimnak. Szeretném azt hinni, hogy van fény az alagút végén, de reálisan nézve ez nem jelent megoldást senki számára sem. A Drýsill egyben állásfoglalás is: Néha van úgy, hogy jobb is, ha nincs fény az alagút végén, hanem egyszerűen csak vége lesz.”

Az ’Endlesss Twilight Of Codependent Love’, melyről legutóbb az Akkeri című dalt ismerhetted meg, november 6-án érkezik a boltokba.


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás