A Season of Mist kiadásában augusztus 28-án megjelenő lemez címadó dalához kissé ad hoc módon született meg a harmadik klip. Makó Dávid ezúttal a The Call of the Iron Peak című tételt tette nyilvánossá egy borongós videó kíséretében.

The Devil’s Trade

Makó Dávid már a harmadik kislemezzel jelentkezik a ’The Call of the Iron Peak’ című korongról, Jászfényszarun, az erdő közepén, egy kis vadászház mellett zajlott a forgatás, ezúttal is Szabó Péter (POtographic Pictures) állt a kamera mögött, aki rendszerint a projekt audiovizuális tartalmait készíti.

 

 

„Elég kemény munka volt eljutni eddig a szerződésig, a lemez is feszített tempóban készült el, most viszont a kapcsolódó tartalmak elég spontán alakultak. Ha belemennék a felvétel részleteibe, az talán elvenné a dal súlyát, így erre majd térjünk vissza akkor, ha elkészül a werkfilm az erdőben zajló, ránk jellemző rettenetesen vicces káoszról. A klipben rajtam kívül feltűnik még Binder Gáspár és Ördög Gábor is.” – mesél a videóról Makó.

A dal egyébként a keretes szerkezetű lemez záróakkordja, az első tétel gondolatmenetét folytatja és meséli tovább. Az elvonulás során, az Alpokban született album fő motívuma a „Vas Csúcs”, a dalban megjelenik az az értelmezés a túlvilágról, mely szerint ott életünk legboldogabb pillanatait éljük majd át a számunkra legfontosabbak társaságában – egészen az örökkévalóságig. A The Devil’s Trade zenei evolúciójának is fontos mérföldköve ez a felvétel – először jelennek meg benne dobok, kanál, és kanna (Szabó Márton Nagyúr, Szabó Péter Póbácsi és Vincze Ádám vendégszereplésével), ez a motívum szándékolt előfutára egy későbbi lehetséges zenekari felállásnak…

Makó Dávid új lemeze augusztus 26-án élőben is debütál – a Dürer Kertben lesz az exkluzív lemezbemutató koncert, ahol a korongról Pándi Balázzsal beszélget az énekes-dalszerző, majd néhány dalt is eljátszik.

A ’The Call of the Iron Peak’ már előrendelhető, a lemezbemutató turné a koronavírus miatt átkerült 2021 tavaszára, addig is a Dürer Kert után a Fekete Zaj Fesztiválon és a Tallin Music Weeken debütálnak élőben az új dalok. A The Call of the Iron Peaken kívül a Dead Sister és a Három Árva publikus eddig.

 

Megosztás