2022 februárjában jelenik meg a ‘Vengeance Is Mine’, a Serious Black ötödik nagylemeze, ez lesz az első, melyen már nem Urban breed énekel.

Serious Black

A Serious Black hamarosan megjelenő ‘Vengeance Is Mine’ című stúdióalbumának egyik új dala az Album Of Our Life címet viseli, és ez több szempontból is telitalálat. Egyrészt a zenekart alapító basszusgitáros, Mario Lochert köré tömörülő nemzetközi power metal alakulatnak sikerült megalkotnia eddigi pályafutásának talán legerősebb és legötletesebb művét rengeteg remek gitárriffel, groove-os ritmusokkal és himnikus dallamokkal, másrészt az album dalszövegei eddig feltérképezetlen területekre merészkednek. „Ezúttal minden eddiginél több betekintést engedtem az érzelmi világomba és a magánéletembe, vagyis abba, hogyan gondolkodom, hogyan érzek, milyen vagyok, és hogy milyen nehéz lehet egy zenekart fenntartani, ha te magad sem vagy teljesen jól. A ‘Vengeance Is Mine’ szövegei az elmúlt négy-öt évet tükrözik, és ez természetesen hatással volt a dalszerzésre is, ami még intenzívebb és érzelemgazdagabb lett” – mesélte Lochert.

 

 

Mindamellett, hogy a zenekar motorjának magánéletébe mélyebben betekinthetünk a dalszövegek által, két másik új tényező is színre lépett: Bob Katsionis gitáros-billentyűs visszatérése a bandához, valamint Nikola Mijić, az erőteljes hangú szerb énekes, akit az Eden’s Curse éléről ismerhetünk, és aki nemrég lett a zenekar frontembere a 2021 tavaszán kilépett Urban breed helyett. „Nikola egy nagyon tehetséges és tapasztalt énekes” – lelkendezett büszkén a zenekarvezető. Bob pontos szerepéről – azaz hogy a koncerteken is fellép-e újra a csapattal – nincs pontos információnk, de az biztos, hogy a lemez készítésében részt vett. Így tehát végre összeállt, ami összetartozik a Serious Blackben: Nikola Mijić határozott orgánuma, a gitárosok, Dominik Sebastian és Bob Katsionis gyors riffjei és szólói, valamint a dobos Ramy Ali és a basszusgitáros-producer Mario Lochert lendületes groove-jai.

A 2022. február 25-én megjelenő CD kiadás mellett egy 666 példányban limitált box set is kapható lesz, mely a digipak csomagolású CD mellett tartalmaz egy 160 x 80 cm-es mikroszálas törülközőt, egy bónusz feldolgozáslemezt ‘Rock With Us Tonight’ címmel, egy matricát a lemez borítójának grafikájával, egy a tagok által saját kezűleg dedikált autogramkártyát és egy eredetiségigazolást. Mindkettő előrendelhető a kiadó, az AFM Records honlapján.

Serious Black - Vengeance Is Mine box

Hamarosan érkezik az első klip is, egyelőre csak a Mario által korábban megosztott rövid részletet tudjuk megmutatni a nyitó Rock With Us Tonightból, ám ez igen biztató.

A ‘Vengeance Is Mine’ dallistája:

01. Rock With Us Tonight
02. Out Of The Ashes
03. Fallen Hero
04. Senso Della Vita
05. Ray Of Light
06. Soul Divider
07. Tonight I’m Ready To Fight
08. Just For You
09. Soldiers Of Eternal Light
10. The Story
11. Queen Of Lies
12. Album Of Our Life
13. Alea Lacta Est

A ‘Rock With Us Tonight’ bónusz CD tartalma:

01. Boys Of Summer (Don Henley)
02. Take On Me (a-ha)
03. Wonderful Life (Black)
04. Rockin’ In The Free World (Neil Young)
05. Spending My Time (Roxette)
06. The Look (Roxette)
07. Driver’s Seat (Sniff ‘N’ The Tears)
08. Dirty Diana (Michael Jackson)

Serious Black - Vengeance Is Mine

Megosztás