Meglepte a zenekart az énekes előzmények nélküli kiválása, de a feszültséget érezték az utolsó lemez felvételeinél és az azt követő turné során.

Elhagyja a Serious Black zenekart az énekes Urban breed, aki Facebook-oldalán jelentette be döntését: „Már nem vagyok a banda tagja. Bizonyára hibáztam, mert hagytam, hogy a zenéim ne az én elképzeléseim szerint kerüljenek a legutóbbi lemezre, és az emiatti csalódottságom és frusztrációm rányomta a bélyegét a turnézásra, meg sok minden másra is, amit sajnálok. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki támogatta a zenekart, amíg én voltam az énekes, remélem, hogy a jövőben még találkozunk!”

 

 

A zenekar is kiadta hivatalos közleményét az üggyel kapcsolatban: „Először is azt kell mondanunk, hogy nagyon felkavart minket Urban döntése, miszerint elhagyja a Serious Blacket. Nagyon meglepődtünk, amikor magazinokon és a stábunkon keresztül értesültünk a döntéséről és a Facebook-bejegyzéséről, korábban nem volt szó köztünk ilyesmiről, de tiszteletben tartjuk a döntését. Az igaz, hogy a Suite 226lemez készítése során, illetve az azt követő turnén is voltak nézeteltéréseink a zenekar jövőjével kapcsolatban, de nincs okunk arra, hogy most Urbannal veszekedjünk. Ő egy kiváló énekes és zenész, ezúton szeretnénk megköszönni neki a jóval több mint 100 koncertet világszerte, a nagyszerű dalokat és a négy csodálatos albumon végzett munkáját, csak a legjobbakat kívánjuk neki a jövőben!”

Az új énekes kiléte még kérdéses. „És most jöjjenek a jó hírek – folytatta a zenekar. Néhány perccel ezelőtt beszéltünk az AFM Recordsszal, akik teljes támogatásukról biztosítottak minket és minden segítséget megadnak, hogy befejezhessük azt a lemezt, amin dolgozunk, nagyon köszönjük nekik a bizalmat! A másik jó hírünk, hogy egy régi jóbarátunk felajánlotta a segítségét, hogy ez az album elkészülhessen. A segítő kezet Bob Katsionis (ex-Firewind, ex-Serious Black) nyújtotta felénk, sok köszönet neki ezért, nagyszerű, hogy mellettünk áll! Egy dolgot megígérhetünk: egy gyilkos albumot fogunk leszállítani, nagyszerű új dalokkal, a legjobb formánkat hozva, szóval maradjatok velünk és ROCK ON!”

A zenekar jövőre halasztotta legújabb turnéját, aminek a nyitóállomása Budapesten lesz, az esemény Facebook oldala már elérhető és itt olvasható, hogy az eredetileg a Dürer Kertbe tervezett rendezvény átköltözött a Barba Negrába.

Megosztás