Szeptember 11-én végre ismét Budapesten játszik a szólóban bő 30 éve aktív német gitáros, Axel Rudi Pell. Zenekarával ezúttal a ’Lost XXIII’ című idei nagylemezét mutatja be – valamint vadonatúj parfümkreációit ­– a Barba Negrában, méghozzá egy másik német veterán heavy metal csapat, a Mad Max felvezetése után.

Axel Rudi Pell

Axel Rudi Pell több mint 30 éve megbecsült tagja a német hard rock szcénának. A Bochumból származó dalszerző-gitáros és saját zenekara rendszeresen jelentkezik új nagylemezekkel, amelyek egyenletesen pozitív fogadtatásra lelnek a szaksajtó és a közönség körében. 21. kiadványa, az idén áprilisban megjelent ’Lost XXIII’ a németországi nagylemez eladási listák második helyére szaladt fel tavasszal. A kiadvány digipak, CD és dupla vinyl lemez formában is megjelent, és az egész csomagot limitált box set változatban is beszerezhetjük. A lemezen összesen 10 dal található, melyek között dallamos hard rock tételeket, kimért balladákat, gyors, pörgős nótákat és néhány meglepő kompozíciót is találunk. A címadó dal például egyike a leghosszabb ARP-szerzeményeknek, a refrénben pedig arab gyökerű dallamokat is hallhatunk.

 

 

Axel 2019-ben egy koncertanyagot is kiadott 30 éves jubileumi turnéjáról ’XXX Anniversary Live’ címen (ezen a lemezen az előző budapesti koncerten rögzített dalok is szerepelnek), a járvány előtt kiírt turné pedig eredetileg a 2020-as ’Sign Of The Times’-hoz kapcsolódott volna. Azóta megjelent egy újabb feldolgozáslemez is ’Diamonds Unlocked II’ címmel, de a szeptember 7-én induló koncertek természetesen az idei friss lemezre fókuszálnak végül. Változatlan felállásban érkezik az együttes, vagyis az a Johnny Gioeli áll majd be a mikrofon mögé, aki az elmúlt két évtizedben a legnagyobb klasszikus hard rock énekesek közé emelkedett, és a banda tagja az ex-Rainbow dobos Bobby Rondinelli is.

Szokás szerint számos kiadvány, póló és egyéb merchandise termék is elérhető lesz a koncert helyszínén, a kínálat pedig nemrég néhány igazán különleges termékkel is kiegészült: Axel ugyanis szeptemberben teszi elérhetővé első három saját fejlesztésű parfümjét, amiket Knights Fragrances néven találunk majd meg.

A turnéra egy veterán heavy metal csapat, a Mad Max kíséri el Axeléket. Az 1981-ben indult münsteri együttes idén adja ki első lemezét a 2021-ben csatlakozott fiatal énekessel, Julian Rolingerrel, aki Michael Voss helyére érkezett. A ’Wings Of Time’ tegnap jelent meg, a Jimi Jamison (Survivor) emlékére írt Best Part Of Me című dalban többek között a Bon Jovi basszere, Hugh McDonald is közreműködött.

a Concerto Music bemutatja:
2022. szeptember 11., vasárnap 19 óra
Budapest, Barba Negra
Axel Rudi Pell, Mad Max koncertek
Belépő: 7900 Ft
Jegyek kaphatók a Rock1 és a Tixa weboldalain.


Megosztás