Komor és súlyos dalok várnak minket a Barba Negra Blue Stage-en május 1-én, a finn Swallow The Sun és a svéd Avatarium lép fel, a felvezetésről a Shores Of Null gondoskodik.

Swallow The Sun

A járványidőszak a Swallow The Sunnak is keresztbe tett, így a finn death-doom metal csapat most ér ide negyedik, 2021-es lemezének bemutató turnéjával. A ’Moonflowers’ megőrizte azt a súlyosságot és személyes, érzelmi töltetet, ami a korábbi lemezekre is jellemző volt. Ezt erősíti a borító is, hiszen a grafika eredetijét maga az alapító gitáros, Juha Raivio készítette szárított virágok felhasználásával, a vörös holdat pedig saját vérével festette a virágok mögé.

 

 

Az album személyességét az is mutatja, hogy az alkotó Raivio nem igazán hajlandó róla beszélni. A lemez kapcsán tett egyetlen nyilatkozata szerint bár tudja, hogy nem kéne ezt mondania, de gyűlöli ezt a lemezt: „Gyűlölöm, ahová elvisz, amit érzek, amikor hallom, és amit jelent számomra. Bárcsak ne így lenne! De az anyag őszintesége miatt nincs más választásom, mint szeretni. Nekem ez a legfontosabb a zenével kapcsolatban, hogy szeressem, és nem számít, hogy mit érzek tőle.”
A dalok írása 2020 őszén fejeződött be, később pedig egy instrumentális verziót is rögzítettek a Trio N O X vonósegyüttes előadásában, a finnországi Sipoo középkori templomában. A lemez hangmérnöki feladatait Jens Bogren (Sepultura, Haken, Amorphis) és Tony Lindgren (Powerwolf, Dark Tranquillity, Ihsahn) látta el, az anyag Dronicon Films által készített animációs változata teljes egészében elérhető a Century Media Records YouTube-csatornáján.

A turné vendége az Avatarium, a finnekhez hasonlóan ez a zenekar is fontos tényezővé vált tízéves fennállása alatt, ami mögött ott van az alapító Candlemass-basszer, Leif Edling munkássága is. A banda az ismertségét igazán súlyos és sötét doom metal dalainak köszönheti, amelyhez a klasszikus rockzenéből is kölcsönöznek inspirációt, egyszerre idézve meg a My Dying Bride, a Black Sabbath, a Cathedral, a Rainbow, az Entombed és a Blue Öyster Cult hangulatát. A Jennie-Ann Smith énekessel színpadra álló zenekar friss lemeze, a ’Death, Where Is Your Sting’ ősszel jelent meg.

Az estét egy szintén 10 éve működő, olasz dallamos black-doom metal zenekar, a Shores Of Null nyitja, akik idén megjelent, ’The Loss Of Beauty’ című negyedik lemezüket hozzák el.

A Concerto Music bemutatja: Moonflowers 2023 Tour
2023. május 1. hétfő, 19 óra
Budapest, Barba Negra Blue Stage
Swallow The Sun, Avatarium, Shores Of Null koncertek
Jegyek kaphatók a Rock1 és a Tixa felületén, elővételben 7500 Ft, a koncert napján 7900 Ft, további információ az esemény Facebook-oldalán.

Swallow The Sun

Megosztás