A The Doors gitárosának jövő héten jelenik meg az áprilisról augusztusra csúszott szólólemeze, a kiadvány tartalmából ez már az ötödik dal, amit előzetesen nyilvánosságra hoztak, ezek alapján egy erős jazz-rock lemez várható.

Robby Krieger

Robby Krieger 2010-es, Grammy-díjra is jelölt ’Singularity’ című albuma után idén jelenik meg kilencedik önálló lemeze, a ‘The Ritual Begins At Sundown’, melyet régi partnerével és producertársával, Arthur Barrow-val jegyeznek. A lemezen a következő zenészek játékát hallhatjuk: Jock Ellis (trombita), Sal Marquez (trombita), Tommy Mars (billentyűs hangszerek), AeB Byrne (fuvola), Vince Denim (szaxofon), Chuck Manning (szaxofon), Joel Wackerman (dobok) és Joel Taylor (dobok). A gitáros így mesélt lemezének születéséről: „Arthur Barrow barátommal együtt dolgoztunk, és már több dalnak a váza megvolt, aztán még több barátunkat belevontuk a munkába, így született meg az album.” A ‘The Ritual Begins At Sundown’ egy tíz dalt tartalmazó instrumentális anyag, melyen kilenc saját szerzemény kap helyet, de rákerült egy Frank Zappa-feldolgozás, a Chunga’s Revenge is. Azért esett erre a dalra a választás, mert a zenészek között Zappa volt tanítványai is zenélnek, míg Barrow a ’70-es, ’80-as években dolgozott együtt az ikonikus zenésszel. A felvételeket Los Angelesben, a Horse Latitudes Studio falai között készítették.

 

 

A korábban áprilisra tervezett megjelenéshez időzítve két dalt ismerhettünk meg, a The Driftet és a Slide Home-ot, az új időponthoz (ami augusztus 14.) pedig a Hot Head, a The Hitch és a most érkezett Dr Noir kapcsolódik.

Megosztás