A legendás gitáros, a Rock and Roll Hall Of Fame tagja, aki sok jól ismert The Doors-dal szerzője, társszerzője is, több mint 10 év után jelentkezik új szólóalbummal. Az április 24-én érkező ‘The Ritual Begins At Sundown’ a Mascot Label Group terjesztésében, de a The Players Club gondozásában lát napvilágot.

 

Robby Krieger 2010-es, Grammy-díjra is jelölt ’Singularity’ című albuma után idén jelenik meg kilencedik önálló lemeze, melyet régi partnerével és producertársával, Arthur Barrow-val jegyeznek. A lemezen a következő zenészek játékát hallhatjuk: Jock Ellis (trombita), Sal Marquez (trombita), Tommy Mars (billentyűs hangszerek), AeB Byrne (fuvola), Vince Denim (szaxofon), Chuck Manning (szaxofon), Joel Wackerman (dobok) és Joel Taylor (dobok). A gitáros így mesélt lemezének születéséről: „Arthur Barrow barátommal együtt dolgoztunk, és már több dalnak a váza megvolt, aztán még több barátunkat belevontuk a munkába, és így született meg az album.” A ‘The Ritual Begins At Sundown’ egy tíz dalt tartalmazó instrumentális anyag, melyen kilenc saját szerzemény kap helyet, de rákerült még egy Frank Zappa-feldolgozás is, a Chunga’s Revenge. Ez azért került rá, mert a zenészek között Zappa volt tanítványai is zenélnek, míg Barrow a ’70-es, ’80-as években dolgozott együtt az ikonikus zenésszel. A felvételeket Los Angelesben, a Horse Latitudes Studio falai között készítették.

 

 

A holland kiadó webes boltjában már elindult az előrendelés, a CD és a sárga színű vinyl lemez IDE kattintva vásárolható meg, előzetesként pedig a The Drift című dalt hallhatjuk.

’The Ritual Begins At Sundown’ dalllista:

01. What Was That?
02. Slide Home
03. The Drift
04. Chunga’s Revenge
05. Hot Head
06. Yes, The River Knows
07. The Hitch
08. Dr Noir
09. Bianca’s Dream
10. Screen Junkie

Megosztás