fbpx

A gitáros szólólemeze eredetileg április 24-én jelent volna meg, de végül csak augusztus 14-től lesz kapható. A csúszás okát nem hozta nyilvánosságra a kiadó, de cserébe egy újabb dalt elérhetővé tettek a YouTube-on.

Robby Krieger

Robby Krieger 2010-es, Grammy-díjra is jelölt ’Singularity’ című albuma után idén jelenik meg kilencedik önálló lemeze, a ‘The Ritual Begins At Sundown’, amelyet régi partnerével és producertársával, Arthur Barrow-val jegyeznek. A lemezen a következő zenészek játékát hallhatjuk: Jock Ellis (trombita), Sal Marquez (trombita), Tommy Mars (billentyűs hangszerek), AeB Byrne (fuvola), Vince Denim (szaxofon), Chuck Manning (szaxofon), Joel Wackerman (dobok) és Joel Taylor (dobok). A gitáros így mesélt lemezének születéséről: „Arthur Barrow barátommal együtt dolgoztunk, és már több dalnak a váza megvolt, aztán még több barátunkat belevontuk a munkába, és így született meg az album.” A ‘The Ritual Begins At Sundown’ egy tíz dalt tartalmazó instrumentális anyag, melyen kilenc saját szerzemény kap helyet, de rákerült még egy Frank Zappa-feldolgozás, a Chunga’s Revenge is. Azért esett erre a dalra a választás, mert a zenészek között Zappa volt tanítványai is zenélnek, míg Barrow a ’70-es, ’80-as években dolgozott együtt az ikonikus zenésszel. A felvételeket Los Angelesben, a Horse Latitudes Studio falai között készítették.

Az áprilisi megjelenéshez időzítve két dalt, a The Driftet és a Slide Home-ot már megismerhettünk, most pedig a Hot Head cíművel barátkozhatunk. A Mascot Label Group webes boltjában már elindult az előrendelés, a CD és a sárga színű vinyl lemez IDE kattintva vásárolható meg.


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás