Sok jól ismert The Doors-dal szerzője-társszerzője, több mint 10 év után jelentkezik új szólóalbumával. Az április 24-én érkező ‘The Ritual Begins At Sundown’ tartalmából megérkezett a második felvezető tétel is.

Robby Krieger – Dalpremier: Slide Home

Robby Krieger 2010-es, Grammy-díjra is jelölt ’Singularity’ című albuma után idén jelenik meg kilencedik önálló lemeze, melyet régi partnerével és producertársával, Arthur Barrow-val jegyeznek. A lemezen a következő zenészek játékát hallhatjuk: Jock Ellis (trombita), Sal Marquez (trombita), Tommy Mars (billentyűs hangszerek), AeB Byrne (fuvola), Vince Denim (szaxofon), Chuck Manning (szaxofon), Joel Wackerman (dobok) és Joel Taylor (dobok). A gitáros így mesélt lemezének születéséről: „Arthur Barrow barátommal együtt dolgoztunk, és már több dalnak a váza megvolt, aztán még több barátunkat belevontuk a munkába, és így született meg az album.” A ‘The Ritual Begins At Sundown’ egy tíz dalt tartalmazó instrumentális anyag, melyen kilenc saját szerzemény kap helyet, de rákerült még egy Frank Zappa-feldolgozás is, a Chunga’s Revenge. Ez azért került rá, mert a zenészek között Zappa volt tanítványai is zenélnek, míg Barrow a ’70-es, ’80-as években dolgozott együtt az ikonikus zenésszel. A felvételeket Los Angelesben, a Horse Latitudes Studio falai között készítették.

 

 

A holland kiadó webes boltjában már elindult az előrendelés, a CD és a sárga színű vinyl lemez IDE kattintva vásárolható meg, a The Drift című dal után pedig a Slide Home lett nyilvános.

Megosztás