Pénteken jelent meg a Porcupine Tree 13 éve várt új stúdióalbuma, amely jó úton halad ahhoz, hogy a zenekar történetében először vezesse a mértékadónak számító brit albumlistát.

Tavaly ilyenkor még csak sejteni lehetett, hogy valami történni fog a tevékenységét 2009 óta szüneteltető Porcupine Tree háza táján. Azóta már tudjuk, hogy részben régi ötletek felhasználásával összeállt egy album, amely pénteken meg is jelent ’Closure / Continuation’ címmel, az alábbi hivatalos playlistre klikkelve a teljes anyag meghallgatható a banda YouTube-csatornáján. Azt is tudjuk, hogy szeptemberben amerikai turnéra indulnak, amelyet egy 12 állomásos európai kör követ, a hozzánk legközelebbi helyszín a bécsi Gasometer lesz.

 

 

Az új album eladásai remekül alakulnak, jó esély van arra, hogy a Porcupine Tree a pályafutása során első alkalommal a brit albumlista tetejére kerüljön, amelynek még a közelében se volt soha a zenekar. Elsősorban a fizikai hanghordozók értékesítésében erősek, viszont versenyben van két olyan streaming óriás is, mint Harry Styles és Drake, a pénteki listafrissítésnél meglátjuk!

Megosztás