A Steven Wilson vezette progresszívrock-alakulat 12 év szünet után idén júniusban végre új nagylemezzel jelentkezik. A ’Closure / Continuation’ tartalmából második kislemezként az Of The New Day is meghallgatható, közben pedig mutatjuk a dallistát a sztenderd és deluxe változatokhoz.

Porcupine Tree

Az idei év egyik nagy szenzációja, hogy a Steven Wilson, Richard Barbieri és Gavin Harrison alkotta Porcupine Tree új anyaggal jelentkezik. A ’Closure / Continuation’ dalairól így mesélt a zenekar korábban: „A kész darabokat hallgatva egyértelmű volt számunkra, hogy ez nem hasonlít a zenekaron kívüli munkáinkra. Az egyedi zenei génállományunkat egyesítve ezek a dalok egy olyan anyagot alkotnak, ami tagadhatatlanul, összetéveszthetetlenül, nyilvánvalóan Porcupine Tree”. A Harridan után most az Of The New Day című tételt ismerhetjük meg. „Az Of The New Day egy dal az újjászületésről, a sötétségből való kilábalásról – magyarázta Steven Wilson az új dalt. – Megtévesztően egyszerűnek hangzik, egy felismerhetően atipikus Porcupine Tree-ballada. Egészen addig, amíg rá nem jössz, hogy a taktusok hossza folyamatosan változik, a sima 4/4-es ütemek között 3/4-es, 5/4-es, 6/4-es, 11/4-es ütemekre vált, így a szám soha nem áll be egyetlen állandó ütemre sem. Ez az, amit a Porcupine Tree néha nagyon jól tud csinálni: előáll egy majdnem intellektuális vagy matekmetálos alapötlettel, de úgy viszi tovább, hogy teljesen természetesen és közérthetően hangzik. Legalábbis remélem, hogy nem érezni, hogy okoskodnánk, vagy hogy a technikát a zeneiség fölé helyeznénk!”

 

 

A június 24-én megjelenő ’Closure / Continuation’ előrendelése a zenekar webshopjából több változatban lehetséges. A hazai lemezboltokban ezekből a CD, a fekete és fehér vinyl mellett a 2 CD + Blu-ray + könyv tartalmú díszdoboz lesz elérhető. A fehér színű 2 LP csak a független lemezboltokban lesz kapható.

A ‘Closure / Continuation’ dallistája:

01. Harridan
02. Of The New Day
03. Rats Return
04. Dignity
05. Herd Culling
06. Walk The Plank
07. Chimera’s Wreck

Deluxe kiadás bónusz CD-je:

01. Population Three (bónuszdal)
02. Never Have (bónuszdal)
03. Love In The Past Tense (bónuszdal)
04. Harridan (instrumentális verzió)
05. Of The New Day (instrumentális verzió)
06. Rats Return (instrumentális verzió)
07. Dignity (instrumentális verzió)
08. Herd Culling (instrumentális verzió)
09. Walk The Plank (instrumentális verzió)
10. Chimera’s Wreck (instrumentális verzió)

Deluxe kiadás Blu-ray lemeze:

Az album nagy felbontású 96/24 sztereó, 5.1 és Dolby Atmos változatát tartalmazza.

Porcupine Tree

Megosztás