Már csak egy hét van hátra, és megjelenik a Porcupine Tree visszatérő albuma, amelyet tizenhárom év kihagyás után készítettek el. A Rats Return című dalhoz politikai tartalmú kisfilmet forgattak.

Porcupine Tree

Az idei év egyik nagy szenzációja, hogy a Steven Wilson, Richard Barbieri és Gavin Harrison alkotta Porcupine Tree új anyaggal jelentkezik. A ’Closure / Continuation’ dalai közül a Harridan, az Of The New Day és a Herd Culling után a Rats Return című dalukat ismerhetjük meg. A Ricky Allen rendezte klipben egy disztópikus kvízműsort láthatunk rémálomba illő szabályokkal.

 

 

„A patkányok olyan politikusok, akik kijelentik, hogy érdeklődnek a társadalom problémái iránt, de amikor a helyzet úgy hozza, csak saját magukat akarják menteni. Miután átéltem a Brexitet, Trumpot és Boris Johnsont, nem volt nehéz depresszióba esni amiatt, ami a világban történik” – mondta a dalról Steven Wilson egy interjúban.

A zenekar webshopjából 17-féle változatban lehet előrendelni az újdonságot, a hazai lemezboltokban ezekből a CD, a fekete és fehér vinyl mellett a 2 CD + Blu-ray + könyv tartalmú díszdoboz lesz elérhető.

Megosztás