A korszakos zseni, Steven Wilson mindig villant valami különlegeset új lemezein, ezúttal abba avatott be minket, hogyan került Elton John a képbe.

Steven Wilson

A már bemutatott Personal Shopper című dal közepe felé egyszer csak megjelenik egy kellemes hang, mely hol értelmes, hol tökéletesen értelmetlen árucikkeket sorol fel, úgymint a gyémántokkal kirakott bilincs, vagy a vulkáni hamuból készült szappan.  A sorokat nem más olvassa fel, mint az élő legenda, Elton John. Wilson nemrég a Prog magazinnak mesélte el, hogy Elton John felkérése az énekes életrajzi filmjének megtekintése után ugrott be neki, és viszonylag könnyen fel is tudta vele venni a kapcsolatot. „A film vége felé van egy jelenet, amikor arról beszél Elton, hogy az összes függőségét sikerült legyőznie, kivéve egyet, a vásárlást. Ezután tíz percnyi szatíra következett a modern fogyasztó életmódról, és arra gondoltam, mégis ki tudná hitelesebben előadni ezt a monológot, mint maga a bolygó leghíresebb fogyasztója.”

 

 

Ezután egy közös barát továbbította az ötletet Elton felé, aki hamarosan fel is kereste Wilsont. „Csörgött a telefon, felvettem és egy hang előre szólt nekem, hogy Elton tíz percen belül fel fog hívni. Teljesen összeugrott a gyomrom. Aztán felhívott és elmondta, hogy imádja az ötletet és nagyon szívesen meg is csinálná. […] Teljesen belevonódott az ötletbe, imádta, és nagyon komolyan is vette, csak a kokaint nem volt hajlandó felolvasni, érthető okokból. Ja igen, meg a telefontokot. »Kib.szott telefonom sincs« mondta.”

Ahogy arról korábban hírt adtunk, a ’Future Bites’ megjelenése jövő év januárjára tolódott. Wilson szerint „ez nagy szívfájdalom volt, de mindenképpen szerettem volna, hogy a lemez és a köré épülő koncepció teljes valójában ki tudjon nyílni. Ráadásul ennek köszönhetően extra időt tudtam fordítani a dalokra, így a gyűjtői kiadásra kerül majd hat új tétel, valamint alternatív és hosszabb verziók is.”

Így nyilatkozott a lemezről, mely a 2017-es To The Bone’-t követi: „Ez valószínűleg a legkevésbé gitárorientált album, amit eddig készítettem. Rengeteg elektronika hallható rajta, de mégsem mondanám elektro lemeznek. Amíg az eddigi anyagaimnak mindig voltak jól felismerhető referenciái, összehasonlítási pontjai, a ’Future Bites’ valóban úgy szól, mint egy lemez, amit 2019/2020-ban készítettek”

A fentiek után valószínűleg még izgalmasabb hallgatnivaló a Personal Shopper, idézzük is fel!

Megosztás