Már csak egy hónap van hátra a ’Closure / Continuation’ érkezéséig, amiről harmadik kislemezként a Herd Culling című dalt rövidítve hallhatjuk. Közben Steven Wilsonék azt is elárulták, ki lesz az a két zenész, aki a turnén kisegíti őket.

Porcupine Tree

Az idei év egyik nagy szenzációja, hogy a Steven Wilson, Richard Barbieri és Gavin Harrison alkotta Porcupine Tree új anyaggal jelentkezik. A ’Closure / Continuation’ dalairól így mesélt a zenekar korábban: „A kész darabokat hallgatva egyértelmű volt számunkra, hogy ez nem hasonlít a zenekaron kívüli munkáinkra. Az egyedi zenei génállományunkat egyesítve ezek a dalok egy olyan anyagot alkotnak, ami tagadhatatlanul, összetéveszthetetlenül, nyilvánvalóan Porcupine Tree”.
A Harridan és az Of The New Day után érkezett a Herd Culling 3,5 perces megvágott verziója, a dal teljes hossza az albumon 7 perc lesz. Az újdonság előrendelése a zenekar webshopjából 17 változatban lehetséges, a hazai lemezboltokban ezekből a CD, a fekete és fehér vinyl mellett a 2 CD + Blu-ray + könyv tartalmú díszdoboz lesz elérhető, a fehér színű dupla vinyl csak a független lemezboltokban lesz kapható.

 

 

A Porcupine Tree a beharangozott európai koncertjei előtt is fel fog lépni szeptember 9-től kezdődően Kanadában, az Amerikai Egyesült Államokban, Mexikóban és Chilében, az öreg kontinensen október 21-én kezdődnek a koncertek. A PT tagjai mellett a koncerteken Randy McStine (McStine & Minnemann, Lo-Fi Resistance) gitárost és Nate Navarro (Devin Townsend) basszusgitárost lehet majd látni.

Porcupine Tree

Megosztás