Ismét életjelet adott magáról a Spock’s Beard egykori tagjaiból megalakult Pattern-Seeking Animals. A ’Spooky Action At A Distance’ lemezen Albert Einstein elméletét gondolják tovább, miszerint a „kísérteties távolhatás” alapján két részecske hiába van távol egymástól, továbbra is egyként fognak viselkedni, vagyis az egyikre gyakorolt hatás azonnal jelentkezik a másikon is. Első kislemezszámukon, a Window To The Worldön máris tesztelhetjük az elméletet a gyakorlatban.

PSA

A Ted Leonard (ének, gitár), Dave Meros (basszusgitár), Jimmy Keegan (dob, ének) és John Boegehold (billentyűs hangszerek) felállású Pattern-Seeking Animals a 2022 elején megjelent ’Only Passing Through’ után ismét új albummal jelentkezik. Kiadójuk, az Inside Out Music október 27-re tűzte ki a ’Spooky Action At A Distance’ érkezését. Az újdonság első kislemeze a lentebb hallható Window To The World. A kiadó webshopjában már előjegyezhető a 2CD-s digipak és a vinyl verzió is.
John Boegehold, a formáció zeneszerzője így mesélt a bejelentés kapcsán: „Mivel ez a negyedik kiadványunk kevesebb mint öt év alatt, ezért az volt a szándékom, hogy sebességet váltsak és ne menjek olyan területre, ahol már jártunk. Amellett, hogy különböző hangzásokat, zenei stílusokat használtunk, az éneket – különösen a vokálokat – más szemszögből közelítettük meg. Ráadásul ezt az albumot másik stúdióban vettük fel, kevertük és masztereltük és más hangmérnökkel is dolgoztunk, mint korábban. A dalszövegek témái között szerepel egy északi király, aki az életről elmélkedik, földönkívüliek, akik emberekre vadásznak, aztán egy katona története még az első világháború előttről, egy terhes tinédzser, aki elhagyja otthonát. Téma lesz még egy vonakodó hős, aki győzedelmeskedik az utolsó csatában, és végül egy lány, aki elhagyja barátját az összeesküvés-elméletei miatt.”

 

 

’Spooky Action At A Distance’ dallista:

CD 1:

01. The Man Made Of Stone
02. Window To The World
03. What Awaits Me
04. He Once Was
05. Underneath The Orphan Moon
06. Clouds That Never Rain
07. Bulletproof
08. Somewhere North Of Nowhere
09. Summoned From Afar
10. Love Is Still The Light

CD 2:

01. There Goes My Baby
02. Orphans Of The Universe (Live at ProgStock 2022)
03. Elegant Vampires (Live at ProgStock 2022)
04. Time Has A Way (Live at ProgStock 2022)* (CD-bónusz)

PSA

Megosztás