Neal Morse álomfejtő Józsefről szóló rockoperáját a Frontiers Music adta ki augusztusban. A történet második része január 12-én jelenik meg, amelyről az első kislemezdalt már meghallgathatjuk.

Neal Morse

A ’The Dreamer – Joseph: Part One’ története József bebörtönzésével zárult. A második rész, a ’The Restoration’ az ószövetségi történetet folytatja, amelyben József különleges képessége és bölcsessége révén eljut oda, hogy Egyiptom helytartója legyen, és végül újra találkozik a családjával.
Neal Morse így mesélt a folytatásról: „A József-történet második része hihetetlenül jól sikerült, bárcsak hallhatnátok, hogy honnan indult el az anyag és hová jutott el! Eszméletlenül sok nagy név segített a folyamatban, de nem fogok belemenni a felsorolásba, mert akkor mindenkit meg kellene neveznem, de mindannyian szó szerint barátoknak és testvéreknek számítanak. Tényleg sokat tettek le az asztalra, és teljesen el vagyok ragadtatva attól, ahogyan a ’The Restoration’ megvalósult. Remélem, hogy nektek is annyira tetszik majd, mint amennyire nekem tetszett a készítése.”

 

 

A Neal Morse Band frontembere ezúttal magára vállalja az új részben a szólóénekes szerepét, és olyan illusztris vendégcsapat csatlakozott hozzá, amelynek tagjai Nick D’Virgilio (Big Big Train), Ted Leonard (Spock’s Beard, Pattern-Seeking Animals), Matt Smith (Theocracy), Ross Jennings (Haken), Jake Livgren (Proto-Kaw, Kansas) és Alan Morse (Spock’s Beard) és még sokan mások, meg persze az NMB-ből Bill Hubauer és Eric Gillette. Ők együtt keltették életre ezt a jól ismert történetet, amelyből az első részlettel már meg is ismerkedhetünk, a Cosmic Mess. című dalon keresztül.
Az újdonság egyelőre csak Neal webshopjában jegyezhető elő CD-n és áttetsző vinyllemezen.

’The Restoration – Joseph: Part Two’ dallista:

01. Cosmic Mess
02. My Dream
03. Dreamer In The Jailhouse
04. All Hail
05. The Argument
06. Make Like A Breeze
07. Overture Reprise
08. I Hate My Brothers
09. Guilty As Charged
10. Reckoning
11. Bring Ben
12. Freedom Road
13. The Brothers Repent / Joseph Revealed
14. The Restoration
15. Everlasting
16. Dawning Of A New Day (God Uses Everything For Good)

Neal Morse

Megosztás