Javában zajlik már a Nightwish európai turnéja: a nyugat-európai fellépések után karácsony előtt pár nappal, december 20-án érkezik a Papp László Budapest Sportarénába a finn zenekar, a Beast In Black és a Turmion Kätilöt társaságában.

Nightwish

Korábban írtunk arról, hogy a finn Nightwish idén duplázni fog hazánkban, aminek első felvonása meg is történt a nyáron. A FEZEN25 keretén belül léptek színpadra és egy nagyon látványos és élvezetes koncertet adtak. Akkor még senki sem gondolta, hogy a téli turnéval bármi gond lehet, de a dél-amerikai koncertsorozat befejezte után az énekesnő, Floor Jansen mellében daganatot találtak egy sima szűrővizsgálaton. Akkor a frontember fel is hívta az emberek figyelmét a kivizsgálás fontosságára, állítva, hogy nála szerencsére még időben diagnosztizálták a kórt. A zenekarhoz egyébként éppen 10 éve csatlakozott a holland énekesnő, és ezt az évfordulót a Storytime új videóklipjével is megünnepelték, összegyűjtve benne az elmúlt 10 év néhány pillanatát.

 

 

A turnéra időzítve a zenekar kiadta a két éve megjelent ‘Human. :II: Nature.’ lemez digipak turnéváltozatát, a ’Virtual Live Show From The Islanders Arms 2021’ címmel tavasszal DVD-n már megjelent koncertanyagot csapták hozzá Blu-ray formátumban a kétlemezes CD-hez.

Emellett az együttes néhány klasszikus albuma – így az ’Angels Fall First’, az ’Oceanborn’, a ’Century Child’, a ’Wishmaster’ és az ’Over The Hills And Far Away’ – is megjelent fekete és színes vinyllemezes változatban is.

A zenekar fő dalszerzője és billentyűse, Tuomas Holopainen a következő nagylemezzel kapcsolatos terveiről is mesélt. Elmondása szerint az új album a 2015-ös ’Endless Forms Most Beautiful’ és a legutóbbi lemez folytatásaként a trilógia lezáró darabja lesz, amely zeneileg új területeket fedez fel, miközben megtartja azokat a monumentális, filmes hatásokat is, amik jellemezték az elmúlt évek anyagait. Az új dalok demói már elkészültek, és Tuomas tervei szerint az intenzív turnézás után a zenekar jövőre vonul stúdióba, hogy 2024 elején megjelenhessen az új lemez.

A december 20-án a Budapest Sportarénában fellépő finnek előtt a Beast In Black és a Turmion Kätilöt is színpadra áll. A koncertre a kiemelt állóhelyek már elfogytak, de normál álló- és ülőhelyek még elérhetők. A korábban meghirdetett időpontokra vásárolt jegyek változatlanul érvényesek.

a Concerto Music bemutatja: HUMAN. :||: NATURE. European Tour
2022. december 20., kedd
Papp László Budapest Sportaréna
Nightwish, Beast In Black, Turmion Kätilöt koncertek
Belépő: normál állójegyek 17.900 Ft, ülőjegyek 14.900-21.900 Ft
Jegyek kaphatók a Ticketportal hálózatában.

Nightwish

Megosztás