Holnapután visszatér a Nightwish egykori énekese, Tarja Turunen a magyar fővárosba, hogy az új Barba Negra Red Stage-ben bemutassa végre ’In The Raw’ című nagylemezét. A bemelegítésről a brit Serpentyne és a norvég Abakas gondoskodik.

Pénteken pótolja a járvány miatt kétszer is elhalasztott budapesti koncertjét Tarja Turunen. A járványidőszak a Nightwish egykori énekesét is megviselte. „Eleinte nagyon nehéz volt felfogni, hogy mi történik. Hónapokon át nem is nyúltam a dolgozószobámban lévő zongorához. Nehéz volt elfogadni, hogy a munkám, azaz a koncertezés lényegében nem engedélyezett, az elmúlt 25 évben ez volt a leghosszabb idő, amit fellépés nélkül töltöttem. Aztán pedig nehéz volt elhinni, hogy ismét megnyílik a lehetőség, és hogy ismét inspirációra és alkotó energiára lesz szükség.
Tarja elmondása szerint igyekezett több időt tölteni a családjával, különösen a lányával, és végül sikerült megtalálnia a helyes utat, és ismét alkotópályára állni. Tavaly adta ki első, Singing In My Blood című könyvét, amit a lezárások első éve alatt írt meg. Számtalan eddig nem látott fotó és emlék jelenik meg ebben a látványos könyvben, ami végigköveti teljes zenei karrierjét.

Másik új projektje az Outlanders, amit Torsten Stenzel EDM [electronic dance music] producerrel és zenésszel közösen hívott életre. A elektronikai alapokra építkező zene az énekesnő különleges szoprán énekével és gitárbetétekkel egészül ki. Az egymás után nyilvánosságra került dalokban olyan gitárosok működnek közre, mint Al Di Meola, Joe Satriani, Jennifer Batten (Jeff Beck, Michael Jackson), Steve Rothery (Marillion), Mike Oldfield, Walter Giardino (Rata Blanca), Ron “BumblefootThal (Guns N’ Roses, Sons Of Apollo) Vernon Reid (Living Colour), Trevor Rabin (Yes) és Marty Friedman (Megadeth, Jason Becker).
Emellett idén végre élőben is meghallgathatjuk a 2019-ben megjelent ’In The Raw’ című albuma dalait, az alábbi hivatalos playlistre kattintva a teljes anyag meghallgatható.

A turné vendégeként érkezik a 2010-ben alapított brit Serpentyne, az öttagú zenekar vegyíti a szimfonikus metált és a kelta gyökerű zenéket, kaleidoszkópszerű, szerteágazó hangzást teremtve. Meghatározó a női énekhang és a mítoszok, legendák, népmesék és a történelem világából merített témák, legutóbbi albumuk 2019-ben jelent meg ’Angels Of The Night’ címmel.

A másik vendég egy fiatal indie rocktrió Norvégiából, az Abakas, indie, hard rock, progresszív és heavy metal elemek egyaránt felfedezhetők a dalaikban. Egy EP és két kislemez található a diszkográfiájukban, a legutóbbi kiadványuk a tavalyi ’Royal Tide’.

A Livesound bemutatja: „Raw Tour 2022”
Tarja Turunen + Serpentyne + Abakas
2022. október 21., péntek 19:00
Barba Negra Red Stage
1211 Budapest, Szállító u. 3.
Jegyek kaphatók a Rock1 Ticketnél, a Tixánál, az Eventimnél, a jegy.hu oldalán és színes, nyomtatott jegyek személyesen, készpénzért a CD Pincében.
9900 Ft ▲ elővételben
10900 Ft ▲ a koncert napján, a helyszínen
További részletek az esemény Facebook-oldalán.

Megosztás