Outlanders néven műfajilag beskatulyázhatatlan projektbe vágott bele Tarja Turunen, sok ismert és elismert gitárossal, valamint Torsten Stenzel dalszerző-producerrel együtt.

Tarja Turunen Torsten Stenzel Outlanders

2006-ban Tarja Turunen és Torsten Stenzel már dolgozott együtt. Tarja ’My Winter Storm’ című debütáló albumának közel 75 százalékát egy ibizai írótábor alatt írták az Európából odarepített írók, akik közül Stenzel 5 dallal szerepel a lemezen. Most a finn legenda, Tarja Turunen és az EDM (Electronic Dance Music) úttörője egy új projektben működik együtt, az Outlanders november 26-án adja ki első dalát, a Closer To The Skyt. A szám egy teljes albumot megelőző, nyolc számból álló kiadványsorozat első darabja, minden dalban egy-egy kivételes gitáros közreműködik vendégként. A résztvevők közt szerepel Al Di Meola, Joe Satriani, Jennifer Batten, Steve Rothery (Marillion), Mike Oldfield, Walter Giardino (Rata Blanca), Ron „Bumblefoot” Thal, Vernon Reid (Living Colour) és Marty Friedman.

 

 

Az elmúlt 10 év során főként a karibi Antigua szigetén készült felvételek hangzásvilága misztikus, a dalok lágyak és erőteljesek, fülbemászóak és álomszerűek, modernek, de vintage-szerűek egyszerre. A zene az ellentétekről szól, amelyek mágikusan vonzzák egymást és egyedi hangzást hoznak létre. Szóval, milyen az Outlanders zenéje? A válasz egyszerű: önálló zenei műfaj, mivel lehetetlen besorolni bármely létező műfajba. Tarja elképzelése az Outlandersszel kapcsolatban az, hogy valami frisset és újat hozzon létre. A nyugtató chill érdekes elektronikus ütemeit Tarja érzelmes, klasszikusan képzett énekével, valamint egyedi gitárteljesítményekkel kombinálja. Ez a három elem biztosítja az állandóságot minden dalban.

A Tarja és Erik Nyholm által szerzett Closer To The Sky nótában az a Trevor Rabin gitáros közreműködik, aki leginkább a Yes gitárosaként, valamint hollywoodi blockbuster filmek zeneszerzőjeként ismert. Egyelőre csak a videó képi világába nyerhetünk betekintést, a zene 4 hét múlva lesz publikus.

Outlanders - Closer To The Sky

Megosztás