A Sonata Arctica ’Clear Cold Beyond’ című lemezének bemutató körútjára összefogott a görög Firewinddel, és a nemzetközi (német, osztrák, szerb) tagságú Serious Blackkel. Október 9-én együtt érkeznek a Barba Negrába.

Sonata Arctica

Március 8-án jelent meg a Sonata ArcticaClear Cold Beyond’ című albuma, amely a korai időszakuk power metalját és a legutóbbi lemezek zenei hatásait gyúrja egybe. A finnek először hazai pályán mutatják be új dalaikat közönség előtt, az európai sorozat csak szeptemberben indul, Budapestre október 9-én érkeznek a Barba Negrába, a turné különleges vendégei a Firewind és a Serious Black.

 

 

Henrik Klingenberg, a Sonata Arctica billentyűse így üzent: „Nagyon jól éreztük magunkat, amikor tavaly ősszel a Stratovariusszal turnéztunk Európában, 5 év óta első stúdióalbumunk, a ‘Clear Cold Beyond’ megjelenésével itt az ideje, hogy ismét útra keljünk. Nagyon várjuk már, hogy élőben is bemutathassuk új power metal dalainkat, és biztos vagyok benne, hogy ez egy újabb emlékezetes turné lesz. Találkozunk a koncerteken – cheers!”

„Épp most estünk túl az új ‘Stand United’ albumunkat támogató headliner turnénkon, és ma örömmel jelentjük be, hogy további európai koncerteket adunk idén ősszel a Sonata Arctica különleges vendégeiként. Nem érünk rá pihenni!” – mondta a Firewind gitárhőse, Gus G.

„5 stúdióalbum, számos turné, fellépés és fesztivál után a Serious Black név már állandó szereplőjévé vált a power metal színtérnek. Aki már járt a zenekar koncertjén, az tudja, micsoda tűzijátékra számíthat a színpadon: himnuszokkal és súlyos riffekkel teli előadásra!” – tette hozzá a Serious Black basszusgitárosa, Mario Lochert.

A görög Firewind még 2023-ban kipróbálta élőben az egyik új dalát, a Destiny Is Callingot, az őszi turnén több friss szerzeményt is hallhatunk, mint például a ‘Stand United’ korong címadó dalát.

A Serious Black jelenleg stúdióban dolgozik Nikola Mijic (Eden’s Curse, Dreyelands) énekessel következő albumán, amelyről az őszi turnéig vélhetőleg hallunk még. Addig is szóljon a legutóbbi ’Vengeance Is Mine’-ról a Out Of The Ashes.

A Concerto Music bemutatja:
Sonata Arctica, Firewind, Serious Black koncertek
Barba Negra Red Stage, október 9.

Jegyárak: early bird: 8900 Ft (limitált) / elővételi: 10 900 Ft / október 1-től és koncert napján: 12 900 Ft. Balkonjegy: 16 900 Ft (limitált). Az általános jegyértékesítés március 26-án délben indul, további információ az esemény Facebook-odalán.

Sonata Arctica

Megosztás