Sokan észre sem veszik a bennük lakozó szörnyeteget, de a barátok dolga, hogy kirángassanak ebből az állapotból. Erről szól a Sonata Arctica második kislemeze, az A Monster Only You Can’t See. Az új lemez mintha a korai évek power metaljának és a legutóbbi lemezek musicales megközelítésének kombinációja lenne.

Sonata Arctica

Ideje melegen öltözni, hiszen Európa számos részén, hazánkban is megérkezett a tél, a finnek pedig igazán jól ismerik ezt, így a Sonata Arctica ‘Clear Cold Beyond’ című viharos opusa tökéletes soundtracket szolgáltat a hideg évszakhoz. A lemez 2024. március 8-án kerül a boltok polcaira az Atomic Fire gondozásában, 10 új dalt (az európai digipak verzión 2 bónuszt is) tartalmaz, amellyel a csapat a korai lemezeiken hallható power metal iránti vonzalmát ötvözi a Broadway-musicalek hangulatával, melyek utolsó lemezeiket jellemezték.  A gyors tempójú First In Line-t már megismerhettük korábban, most az A Monster Only You Can’t See című dalukat is bemutatták „Mindannyiunk baráti társaságában lehet egy ember, aki mágnesként vonzza a legkülönfélébb problémákat, amelyek közül sokat talán még ő maga sem vesz észre. Lehet, hogy te vagy az a valaki? Lehet, hogy s…fej vagy, de a mi s…fejünk, és mi minden sz.rságon keresztül is meglátjuk az igazi énedet és segítünk. Ne aggódj, együtt legyőzzük ezt!” – fűzte hozzá Tony Kakko énekes a dalhoz.

 

 

A banda visszatért a Finnvox Studiosba Mikko Karmila kezei alá, aki az 1999-es ‘Ecliptica’, valamint a jelenlegi gitárossal, Elias Viljanennel visszatérő 2012-es ‘Stones Grow Her Name’ keverését is végezte. Hazai forgalmazóknál még nem, de az Atomic Fire websopjában már előjegyezhető digipak CD-n, fekete-fehér márványozott és 300 példányban limiált kék márványozott vinyllemezen.

’Clear Cold Beyond’ dallista:

01. First In Line
02. California
03. Shah Mat
04. Dark Empath
05. Cure For Everything
06. A Monster Only You Can’t See
07. Teardrops
08. Angel Defiled
09. The Best Things
10. Clear Cold Beyond
11. A Ballad For The Broken (bónuszdal)
12. Toy Soldiers (Martika-feldolgozás) (bónuszdal)

Sonata Arctica

Megosztás