Az elsősorban két- és négynyakú gitáron előadott produkcióiról elhíresült shredder, Michael Angelo Batio veszi át átmenetileg E.V. Martel helyét a Manowarban.

Michael Angelo Batio

Michael Angelo Batio gitáros lép fel a Manowarral a ‘Crushing The Enemies Of Metal’ turnéjuk 2023-as állomásain. Miután E.V. Martel bejelentette, hogy jövőre nem tud a csapat rendelkezésére állni, a Manowar a metal shred legendát, Michael Angelo Batiót kérte fel, hogy lépjen fel velük a jövő évi koncerteken. Martel a közösségi médiában jelentette be, hogy személyes okok miatt szünetet tart a turnézásban. Hozzátette: „A Manowar, a stáb, valamint a világ összes Manowarriorja [a rajongók] igazán remekül bánt velem attól a pillanattól kezdve, hogy a fedélzetre léptem. Nem is lehetnék hálásabb az együtt töltött szép időkért.”

 

 

„Szeretjük és tiszteljük E.V.-t, és tiszteletben tartjuk a döntését – mondta Joey DeMaio. – Ő igazi metáltestvérünk, és örökre osztozunk egymással az olyan felejthetetlen emlékekben, mint például az, hogy először játszottunk az Északi-sarkkör közelében vagy Mexikóban!”

A Guitar One Magazine által „Minden idők leggyorsabban tekerő gitárosának” választott chicagói születésű Batio számos műfajban elismert zenész, de leginkább villámgyors futamairól és arról a képességéről ismert, hogy akár két- vagy négynyakú gitáron, mindkét kezével lefogva a húrokat tud játszani, amivel kivívta a rajongók és zenésztársai tiszteletét egyaránt.

„Sok éve ismerjük Michaelt és mindig is csodáltuk munkásságát – mondta Joey DeMaio. – A technikája elképesztő, amikor elhívtuk őt, hogy jammeljen velünk, úgy éreztük, fénysebességgel játszunk együtt. Minden azonnal a helyére került. Készen állunk egy ütős turnéra!”

„Nem is lehetnék izgatottabb! – mondta Michael Angelo Batio. – Mindennél jobban szeretem a metált, és semmi sem lehet metálabb a Manowarnál! Alig várom, hogy színpadra lépjek velük és a Manowar-rajongóknak játszhassak!”

Batio játékát volt szerencsénk testközelből is megcsodálni a budapesti Backstage Pubban adott fellépésén, még 2016-ban.

Megosztás