A Sorcerer-kritkában is említést tettem az egyik legizgalmasabb kortárs epikus heavy/doom formációról, az Atlantean Kodexről, akik aztán nem aprózzák el a dolgot, hiszen a héten egy újabb koncertlemezzel jelentkeztek – 11 év alatt negyedik alkalommal. A Manowar–, a Candlemass– és a viking korszakos Bathory–rajongóknak melegen ajánlott!

Atlantean Kodex

A Bajorországból származó banda kicsit összekapta magát, ugyanis a 2013-as, második stúdióalbumuk után hat esztendőt kellett várni a folytatásra, a tavaly szeptemberben megjelent ’The Course Of Empire’-re, és noha 2017-ben is volt már egy koncertlemezük, most egy éven belül ismét egy hasonszőrű anyagot dobtak a piacra. Megtartva a hagyományokat, az új felvétel is az „Annihilation”-sormintába tartozik, hiszen a ’The Annihilation Of Tyrol’ címet viseli, és a 2015. március 28-ai, Park In Club-beli bulijukat hivatott megörökíteni.

 

 

Ez a koncertkiadvány tulajdonképpen a zenekar részéről engedélyezett „hivatalos bootleg”, amely ingyen és bérmentve letölthető a Grand Cafe Europa Bandcamp-oldaláról (a korábbi demókkal egyetemben).

A ’The Annihilation Of Tyrol’ számlistája:

01. Enthroned In Clouds And Fire
02. Sol Invictus
03. Heresiarch
04. From Shores Forsaken
05. Pilgrim
06. A Prophet In The Forest
07. Temple Of Katholic Magick
08. Lucifer’s Hammer (Warlord-feldolgozás)
09. Twelve Stars And An Azure Gown
10. The Atlantean Kodex

Atlantean Kodex

 

Megosztás