Brian ‘Head’ Welch szólóformációja nyolc év elteltével új albumot ad ki és élő fellépést jelentett be.

Life And Death 2020

Eredetileg Head szólókarrierje köré szerveződött a zenekar, nevet is csak később adtak neki, jelenleg rajta kívül Jasen Rauch (Breaking Benjamin) basszer, Isaiah Perez (Phinehas) dobos, és JR Bareis (Spoken) gitáros alkotják. Mindannyian keresztény zenei érintettségűek, ami nem véletlen, ugyanis a Love And Death white metal bandának vallja magát.

 

 

Hosszú csend után hallat magáról újra a csapat, a február 12-én érkező második, ’Perfectly Preserved’ című album bejelentésével együtt mutatták be első dalként a Downt.

Head így jellemezte az új anyagot: „Úgy érzem, hogy ebben a felfordulásban a világnak szüksége van igaz történetekre, amelyek győztes csatákról szólnak. Őszinte dalokat írtunk, amelyeknek a témája a depresszió, a mentális problémák, a zűrös kapcsolatok, a lelki megrázkódtatások és a magány.”

Az album megjelenésének napján tizenöt dollárért online megtekinthető koncertet adnak, amelynek műsora az új anyagon kívül a 2013-as debütáló ’Between Here And Lost’ LP-re épül. Head így kommentálta az eseményt: „Ez teljesen új élményt jelent, mert koncerteztünk már szerte a világon, de olyanban még nem volt részünk, hogy a globális streamingnek köszönhetően a Föld bármely pontján egy időben láthatnak minket. Mikor próbáltam utolérni a show résztvevőit – a bandát, a meglepetésvendégeket, a technikai stábot –, mindenki azt mondta, hogy megnézi a naptárját, aztán meg, hogy éppen ráér aznap. Ebben az évben ez a zenészek tipikus válasza.”

Érdekesség, hogy szerepel az albumon Justin Bieber Let Me Love You dalának a feldolgozása Lacey Sturm (Flyleaf) vendégszereplésével, további vendégek: Keith Wallen (Breaking Benjamin) és Ryan Hayes (Righteous Vendetta).

’Perfectly Preserved’ dallista:

01. Infamy
02. Tragedy
03. Down
04. Let Me Love You (feat. Lacey Sturm)
05. Death Of Us
06. Slow Fire
07. The Hunter (feat. Keith Wallen)
08. Lo Lamento
09. Affliction
10. White Flag (feat. Ryan Hayes)

Love And Death - Perfectly Preserved

Megosztás