Néhány napja már tudni lehetett, hogy a Down legénysége készül valamire. Valószínűleg senkit nem lep meg, hogy ők is online koncertet jelentettek be. A dolog érdekessége, hogy az éppen 25 éves ’Nola’ album egésze kerül terítékre.

Down

Ebben az évben tölti be az 1995-ben kiadott – azóta megkerülhetetlen klasszikussá érett – ’Nola’ lemez a 25. életévét. A Down terveit viszont sajnos keresztülhúzta az éppen zajló világjárvány, így a tervezett jubileumi turné is elmaradt. Philips Anselmo énekes, Pepper Keenan és Kirk Windstein gitárosok, Jimmy Bower dobos és Pat Bruders basszusgitáros azonban nem hagyta annyiban és örömmel tettek eleget a felkérésnek, hogy a világhálón keresztül adjanak egy exkluzív livestream koncertet, ahol a szóban forgó albumot teljes egészében eljátsszák. A több kameraállásból rögzített ’Down’s The Quarter Century Throwdown’ elnevezésű produkcióra 2020. augusztus 29-én 18:00-kor kerül sor, de augusztus 30. és szeptember 1. között minden este 18:00-tól újra elcsíphető.

 

 

A zenekar így fogalmazott az eseménnyel kapcsolatban: „A Down egy egyszerű együttes volt, amelyet barátok indítottak el és a kemény zene iránti szeretet inspirált. A ’Nola’ album dalai már az első próbán varázslatosan hangzottak. Rendkívül hálásak vagyunk, hogy most az élő közvetítés alkalmával az egész világnak bemutathatjuk a ’Nola’ lemezünket. Nézzétek meg a műsort és tekerjétek fel a hangerőt!”

A jegyet ide kattintva tudod megvásárolni. A virtuális koncertre a beugró potom 9 dollár, de ha szeretnéd, akkor csomagban, hivatalos jubileumi merchandise cuccok kíséretében is meg tudod vásárolni.

A Down alapító tagja, Kirk Windstein 2013-ban elhagyta a bandát, hogy az eredeti bandájára, a Crowbarra és a családi életére összpontosíthasson. Helyébe Bobby Landgraf érkezett, aki a zenekar korábbi gitártechnikusa volt. Kirk tavaly bejelentette visszatérését a Downba, és a zenekar számos fesztiválfellépést vállalt 2020-ra, a ’Nola’ 25. évfordulójának megünneplésére. Ezek mindegyikét azóta törölték vagy elhalasztották a koronavírus-világjárvány miatt.

Arra a kérdésre, hogy a Down dolgozik-e új anyagon, Kirk korábban azt mondta a Revolvernek: „Valójában erről még nem is beszéltünk. A legfontosabb most az európai fesztiválok és a Psycho Las Vegas műsorának próbái voltak számunkra. A Psycho Las Vegast egy évvel elhalasztották, az összes európai fesztivált lemondták, tehát fogalmam sincs, mi lesz a jövőben. Az elkövetkező néhány hónapban valami igazán különleges dolgon fogunk dolgozni. Örülök, hogy újra összejöttünk a srácokkal.”

 

Megosztás