Rájár a rúd a Judas Priest gitárosaira. Glenn Tipton pár éve vallotta be, hogy Parkinson-kórban szenved, most Richie Faulknerről derült ki, hogy „súlyos szívproblémákkal” küzd, kórházba került, emiatt az amerikai turné hátralévő részét elhalasztották.

Richie Faulkner

A Judas Priest gitárosa, a korábban kilépett K.K. Downing helyére érkezett Richie Faulkner szívproblémái miatt kórházba került. A Live Nation által szervezett ’50 Heavy Metal Years’ turné szeptember 8-án kezdődött a Pennsylvania állambeli Readingben, és a tervek szerint egész októberben tartott volna, hogy november 5-én az Ontario állambeli Hamiltonban fejeződjön be, ám hétfőn a zenekar az alábbi közleményt adta ki: „Mély sajnálattal közöljük, hogy el kell halasztanunk az amerikai turnénk hátralévő részét. Richie Faulkner súlyos szívproblémákkal küzd, amelyek miatt kórházba került, ahol jelenleg is kezelik. Mielőbbi felépülést kívánunk a mi Falconunknak… Amint kapunk friss híreket az orvosaitól arról, hogy mikorra ütemezhetjük át a dátumokat, természetesen értesíteni fogunk titeket – a jegyek érvényesek lesznek az új időpontokra.”

 

 

Faulkner 2011-ben csatlakozott a Judas Priesthez az eredeti gitáros, K.K. Downing pótlására. Korábban az Iron Maiden-főnök Steve Harris lányának, Lauren Harrisnek a zenekarában játszott, így elvileg láttuk is a színpadon az Iron Maiden előtt 2008-ban a Sziget 0. napján, csak akkor még egy noname zenész volt. A másik gitárosnál, Glenn Tiptonnál hét évvel ezelőtt diagnosztizálták a Parkinson-kórt – miután legalább fél évtizeddel korábban már megbetegedett –, de 2018 elején bejelentette, hogy a ‘Firepower’ turnéján már nem vállalja a játékot, helyét az album producere, Andy Sneap vette át.

A fentiek ismeretében érdekes Tim „Ripper” Owens pár nappal ezelőtti nyilatkozata, hogy mennyire fantasztikus lenne, ha a KK’s Priest együtt turnézna a Judas Priesttel. Downing akár be is ugorhatna Faulkner helyére, ami érdekes fintora lenne a sorsnak, bár erre vajmi csekély esély van, K.K. a Priestet állítása szerint a zenekaron belüli konfliktusok, a rossz menedzsment és a teljesítmény minőségének romlása miatt hagyta ott. Még Ripper sem túl bizakodó, bár szerinte nincs verseny korábbi bandája, a Judas Priest és új csapata, a KK’s Priest között. „Egy Judas Priest van, ők azok! Ha K.K. és én ebből a szemszögből akartuk volna megközelíteni a dolgot, akkor az új bandánkat KK’s Judas Priestnek hívtuk volna. De azt hiszem, a rajongók boldogok, mert tudják, hogy van két azonos szellemiségű banda, és visszakapták K.K.-t. Szóval nincs verseny köztünk. Milyen király lenne, ha fellépnénk velük! Imádom a priestes srácokat, Rob [Halford, a Judas Priest énekese] a példaképem, Richie [Faulkner, a Judas Priest gitárosa] pedig a barátom. Én nyitott vagyok mindenre, soha nem égettem fel a hidakat magam mögött, de ahogy hallom, ez soha nem fog megtörténni.”

Mi pedig reménykedünk, hogy Richie-nek mégsincs akkora baja, egyrészt aggódunk érte és jobbulást kívánunk neki, másrészt aljas, önző érdekből szeretnénk, hogy gyógyuljon meg, mert ha harmadszor is elmarad a 2020-ról 2021-re, majd 2022-re áttett Judas Priest-koncert, akkor talán már sohasem lesz megtartva.

Megosztás