Jól megy a szekere a sokat foglalkoztatott énekesnek, pedig pár éve még az öngyilkosságot fontolgatta a Rainbow-koncertekkel kapcsolatos kritikák miatt.

Ronnie Romero

Ronnie Romero egy interjúban azt mondta, kétszer is fontolgatta, hogy öngyilkosságot követ el a Ritchie Blackmore’s Rainbow-val 2015 és 2019 között adott koncertekkel kapcsolatos internetes kritikák miatt. Most már jól érzi magát a bőrében, a Michael Schenker Grouppal tavaly végigturnézta Amerikát és Japánt, Európában az Intelligent Music Project énekeseként adott koncerteket, ezen kívül a The Ferrymen, a CoreLeoni, a Vandenberg, a Sunstorm és a Nozomu Wakai’s Destinia énekeseként is foglalkoztatták az utóbbi években, na meg persze ott van saját zenekara, a Lords Of Black.

 

 

Egy interjúban arról kérdezték, mennyire figyelt oda a rock egyik legáhítottabb énekesi pozíciójába való felemelkedése kapcsán a közösségi médiában zajló beszélgetésekre, kritikákra. „Nagyon rosszul esett nekem – mondta. – Adott egy dél-amerikai srác, aki Európába költözött, hogy esélyt kapjon az életben. Hirtelen a reflektorfénybe kerül, és rengeteg ember kezd beszél róla, jó értelemben, de rosszban is. Nagyon sok figyelmet kaptam, és ez sok stresszt és frusztrációt okozott nekem, a magánéletemben is, úgy három évvel ezelőtt elváltam. Nagyon nehéz időszak volt számomra. Ez az első alkalom, hogy elmondom: kétszer is öngyilkosságot akartam elkövetni. Túl sokat foglalkoztam azzal, hogy mit mondanak rólam az emberek. Szerencsére ott volt velem a feleségem és néhány barátom, akik sokat segítettek nekem. Nekik köszönhető, hogy most nem a halálom évfordulójáról beszéltek. Most már csak élvezem az életet és azt csinálom, amit szeretek. Ha az embereknek tetszik, az király. Ha nem tetszik, azzal is megbékélek.”

A Frontiers Music kiadónak mindenesetre tetszik, hiszen 2 év alatt 2 szólólemezt jelentettek meg vele, a rádióbarátabb slágereket feldolgozó 2022-es ‘Raised On Radio’ után tegnap megjelent a ‘Raised On Heavy Radio’, melyen megmutatja, hogy a keményebb műfajban is bármit el tud énekelni. És már készül a harmadik szólólemeze, melyen végre saját szerzeményeit adhatja elő! Erről egyelőre szűkszavúan nyilatkozott: „A harmadik szólóalbumom, a ‘Too Many Lies, Too Many Masters’ (ezt az előzetes címet adtam neki) teljesen új és saját anyagokat tartalmaz. Andy Cobos [a Lords Of Black exdobosa], Jose Rubio gitáros [aki a ‘Raised On Heavy Radio’ gitársávjait feljátszotta] és én írtuk az összes dalt. Andyvel mi vagyunk az album producerei, a keverésről és a masteringről is ő gondoskodik. Nagyon izgatottan várjuk már, hogy meghallgassátok a saját dalainkat!”

Most azonban még csak a második, a ‘Raised On Heavy Radio’ jelent meg, a megjelenés alkalmából a Judas Priest-klasszikus Turbo Lover klipjével rukkoltak elő, de a korábban bemutatott Black Sabbath-feldolgozásról maga Tony Iommi is elismerően nyilatkozott.

A ‘Raised On Heavy Radio’ dallistája:

01. The Battle Rages On (Deep Purple-feldolgozás)
02. Metal Daze (Manowar-feldolgozás Alfredo Alonso közreműködésével)
03. Turbo Lover (Judas Priest-feldolgozás Nozomu Wakai közreműködésével)
04. Hallowed Be Thy Name (Iron Maiden-feldolgozás)
05. Fast As A Shark (Accept-feldolgozás)
06. No More Tears (Ozzy Osbourne-feldolgozás Gus G. közreműködésével)
07. The Shining (Black Sabbath-feldolgozás Chris Caffery közreműködésével)
08. A Light In The Black (Rainbow-feldolgozás)
09. Kind Hearted Light (Masterplan-feldolgozás Roland Grapow közreműködésével)
10. You Don’t Remember, I’ll Never Forget (Yngwie Malmsteen-feldolgozás)
11. The Four Horsemen (Metallica-feldolgozás)

Ronnie Romero - Raised On Heavy Radio

Megosztás