A brit heavy metal legenda Judas Priest visszatáncolt a nemrégiben hozott döntéséből, miszerint a közelgő turnéjukon négyesben lépnének fel.

Hétfőn még arról szóltak a hírek, hogy a Judas Priest 1974 óta először kvartettként fog fellépni a március elején kezdődő turnéján. Néhány órával később a zenekar turnégitárosa, Andy Sneap – aki a csapat 2018-as ’Firepower’ című albumának társproducere is volt – nyilatkozatot adott ki, amelyben ugyan “hihetetlen csalódottságának” adott hangot a Priest döntése miatt, de azt elfogadva megköszönte, hogy kedvenc zenekarával turnézhatott együtt.
A Judas Priest rajongóit érthető módon teljesen kiakasztotta, hogy a zenekar lemondani készül a klasszikus ikergitáros zúzásról, és a közösségi médiában a banda kapott is eleget emiatt. Néhányan még a gitáros K.K. Downing visszatérését is követelték, aki 1970-ben csatlakozott a Priesthez, és 2011-ig volt a csapat meghatározó tagja.
Tegnap a Judas Priest a következő közleményt adta ki: “Helló, metálmániások! Tekintettel az utóbbi napok eseményeire, egyhangúlag úgy döntöttünk, hogy változatlan felállásban turnézunk a jövőben is: Rob Halford, Ian Hill, Richie Faulkner, Scott Travis és Andy Sneap alkotja a Judas Priest legénységét, és amikor tud, Glenn Tipton is csatlakozni fog. Hamarosan találkozunk, hogy együtt ünnepeljük a banda 50 masszív heavy metal évét!”
Andy Sneap négy évvel ezelőtt kezdett el turnézni a csapattal, miután Glenn Tiptonnál 2018-ban Parkinson-kórt diagnosztizáltak és a ’Firepower’ promóciós turnéján már nem tudott részt venni.
Egyes források meg nem erősített információi szerint az egész cirkusz hátterében az áll, hogy tárgyalások folytak K.K. Downing visszatéréséről, azonban nem sikerült erről megállapodni.

 

 

Megosztás