A Michael Schenker Group a Sweden Rock fesztiválon adta idei első koncertjét, a rövid műsoridő miatt kizárólag MSG-számokat játszottak, ami azért is volt meglepő, hiszen nemrég jelentették be a gitáros ‘My Years With UFO’ című új albumát. Reméljük, jövő hétfőn Győrben előhúzza a sapkája alól az ezen szereplő dalokat is!

Michael Schenker Group MSG

Idei első koncertjén, a Sweden Rock fesztiválon Michael Schenker szigorúan MSG-számokkal szórakoztatta a nagyérdeműt. Így aztán kimaradtak olyan alapvetések, mint a Doctor Doctor, Shoot Shoot vagy a Rock Bottom. Reméljük, július 8-án Győrben, az Olimpiai Sportparkban ezeket is eljátssza majd! Jegyeket még lehet vásárolni a nagyobb helyszínre áttett előadásra.

 

 

Michael Schenker számos gitárosra volt inspiráló hatással, Eddie Van Halen is megemlítette Schenkert a korai hatásai között, különösen a vibrato technikáját dicsérte. Yngwie Malmsteen a germán gitáros dallamérzékét csodálta, Kirk Hammett szerint Schenker riffjei és szólói inspirálták a Metallica zenéjét, Uli Jon Roth Scorpions-beli elődje improvizációs készségét emelte ki, Randy Rhoads Schenker blues-rock gyökereiből merített inspirációt, de John Norum a Europe-ból és Richie Faulkner a Judas Priestből szintén kiemelte a német gitárost példaképei között. Az Iron Maiden gitárosának, Adrian Smithnek Schenker-imádata is közismert, és Steve Harris basszusgitáros, a zenekar vezetője is a UFO 1979-es ‘Strangers In The Night’ albumán elhangzott Love To Love-ot nevezte meg annak a 8 dalnak egyikeként, amelyek megváltoztatták az életét. Nem véletlen, hogy közel 20 éve minden Iron Maiden-koncert bevezetőjeként a Doctor Doctor felcsendülése jelzi, hogy perceken belül kezdődik a heavy metal banda előadása.

Sweden Rock 2024:

Into The Arena
Cry For The Nations
Looking For Love
Red Sky
Emergency
On And On
Armed And Ready
Rock You To The Ground
Let Sleeping Dogs Lie
Desert Song
Attack Of The Mad Axeman
Assault Attack

Tavaly év végén a briteknek még ugyanennek a UFO-klasszikusokkal felturbózott változatát játszották.

KK’s Steel Mill, 2023. december:

Into The Arena
Cry For The Nations
Doctor Doctor
Looking For Love
Lights Out
Red Sky
Shoot Shoot
Emergency
On And On
Let It Roll
Attack Of The Mad Axeman
Natural Thing
Armed And Ready
Let Sleeping Dogs Lie
Desert Song
Rock Bottom
Too Hot To Handle
Only You Can Rock Me

Megosztás