Szombaton lépett fel Jorn Lande az Eurovíziós Dalfesztivál norvégiai előselejtezőjén, de nem jutott tovább. A rockzene még mindig mostoha szerepet tölt be a dalfesztiválok történetében.

Jorn Lande

A Melodi Grand Prix 2021-en Jorn Lande és csapata (Åge Sten Nilsen, Kjell Åge Hardtveit Karlsen és Eirik Renton) Faith Bloody Faith című dalával lépett fel szombaton. Ahogy korábban fogalmazott, „alig várom, hogy egy kis rockot vigyek az MGP színpadára!” A vetélkedő után így köszönte meg a szavazatokat: „Tegnap megrengettük a norvég MGP színpadát, és nagyon szórakoztató volt, hogy részesei lehettünk ennek a csodálatos és őrült cirkusznak! Nagyon köszönöm az összes szavazatot, és köszönöm mindenkinek a világ minden tájáról, aki szavazni akart, de nem tudott! Ezúttal nem jutottunk a norvég döntőbe, de lesz még egy esélyünk február 15-én, és készen állunk! Az ESC-nek [Eurovision Song Contest, magyarul Eurovíziós Dalfesztivál] több rockra van szüksége, és mi szívesen elhozzuk nekik!”

Jorn arra utalt, hogy az 5 elődöntő győztesén kívül a kiesettek közül még valaki bejuthat a vigaszágon a döntőbe, szóval a norvég rockereknek bele kell húzniuk szavazataikkal!

Az élő fellépés tévéközvetítését megnézhetjük az alábbi videón:

Az Avantasia a Mystery Of A Blood Red Rose-zal indult 2016-ban a németek között, az Eclipse ugyanebben az évben a Runawaysszel a svédeknél, de egyikük sem jutott tovább. 2006-ban még jobban álltak a rockzenekarok ezen a téren, a svéd Poodles is a Night Of Passion eurovíziós előadásával vált közismertté, a finn Lordi pedig a nemzetközi vetélkedőt is megnyerte ­– máig egyetlen rockzenekarként – Hard Rock Hallelujah című dalával.


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás