A tegnap esti vigaszági döntőn – hála a nemzetközi rajongóbázis szavazatainak – Jorn és Faith Bloody Faith című dala továbbjutott az Eurovíziós Dalfesztivál országos döntőjébe.

Jorn 2021

Tegnap este nyolckor a norvég televízió online adását nézve együtt szurkoltunk Jorn dalának, a Faith Bloody Faithnek, amely az elődöntőben elvérzett, de a vigaszágon lehetősége volt a szombati döntőbe kerülni. Az MGP [Melodi Grand Prix – a nálunk ‘A dal’ néven futó előselejtező norvég megfelelője] szabályzata szerint a nevezett 26 dalból a zsüri 6-ot kiválasztott egy előválogatón, ezek megmérettetés nélkül azonnal a döntőbe jutottak. További 5 dal az elődöntők négyes csoportjaiból jutott tovább, a kiesett 15 nóta pedig tegnap este versenyezhetett a vigaszágon a 12. üres helyért.

 

 

Ezen az összecsapáson Jorn – hála a közösségi oldalán meghirdetett felhívásnak – végül a legtöbb közönségszavazatot gyűjtve nyert, így részt vehet a február 20-i döntőben. [Csak zárójelben jegyezzük meg, hogy reméljük, egy kis részünk nekünk is volt ebben. A szerkesztőség tagjai mindenesetre leadták voksukat.] Ha ott nem is nyer, a közönségdíjat már elvitte! A legnagyobb esélyesnek a KEiiNO nevű zenekart tartják, akik már a 2019-es norvég vetélkedőt is megnyerték, és a Tel-Aviv-i döntőn a zsüri alacsonyabb pontszámait a közönségszavazás megnyerésével ellensúlyozva 6. helyen végeztek.

Az eredményhirdetést izgatottan váró csapat így örült a győzelemnek: „Igen, megcsináltuk! Megnyertük a vigaszági döntőt és bejutottunk az Eurovíziós Dalfesztivál norvégiai döntőjébe, hála nektek! Köszönjük a szavazatokat!”

Megosztás