A San Franciscó-i Bay Area thrash metal veterán Exodus november 19-én jelenteti meg legújabb stúdiólemezét, amely a ’Persona Non Grata’ címet viseli, a The Beatings Will Continue (Until Morale Improves) című dal korhatáros klipje azonban már megtekinthető.

Exodus 2021

Az eredetileg nyárra tervezett ’Persona Non Grata’ megjelenése már régóta esedékes volt, várhatóan zeneileg a 2014-ben megjelent ’Blood In Blood Out’ folytatása lesz, amely a visszatérést jelentette a csapat legendás énekesének, Steve ’Zetro’ Souzának, aki korábban 1986-tól 1993-ig, illetve 2002 és 2004 között volt az Exodus frontembere.

 

 

A ’Persona Non Grata’ felvételei a kaliforniai Lake Almanorban található stúdióban készültek, a hangmérnöki munkát Steve Lagudi végezte, míg a keverésért Andy Sneap volt a felelős. Az album borítógrafikáját a svéd művészre, Pär Olofssonra bízták, aki korábban már több ízben is dolgozott a zenekarral.

Az új lemez megjelenéséről Zetro így beszélt: „Sokan csodálkoznak, hogy ilyen sokáig tartott, és igen, Tom [Tom Hunting dobos] betegsége is közrejátszott ebben. De például nem tudtak bakelitlemezt sem készíteni a pandémia miatt. Emiatt tavaly senki sem dolgozott. Szóval az összes zenekar, akik lemezeket írtak ebben az időszakban, azok most fogják kiadni azt, mert hat hónapos késésben vannak a bakelitek gyártásával. Szóval alapvetően erről van szó. Nagyon büszkék vagyunk erre a lemezre, nagyon különleges számunkra. De novemberben biztosan megjelenik, és nem fogtok csalódni. Garantálom, hogy nem fogtok csalódni benne!”

A ’Persona Non Grata’ dalszerzési és felvételi folyamatával kapcsolatban Zetro elmondta: „Írtam néhány dalszöveget, de persze most is Gary Holt írta a lemez nagy részét, és ez jól példázza, hogy miért ő a legnagyobb király a thrash metalban vagy a heavy metalban. Ezért szeretik és követik a rajongók, mert imádják a gitárjátékát, a technikáját és a stílusát. Miután pedig meghallgatjátok ezt a lemezt, azt fogjátok mondani: »Hű! Zetrónak tényleg igaza volt!« A lemezen mindenki lenyűgözően játszik. Tom mellett Jack [Jack Gibson, basszusgitáros] is őrülten komolyan vette a munkát és szerintem kihozta magából a maximumot. És akik már hallották a lemezt, mind úgy gondolják, hogy ez a legjobb énekesi teljesítmény, amit valaha csináltam.”

Gary Holt csak ennyit tett hozzá: „Egy évszázadnyi idő után most debütál az első kislemezünk, a The Beatings Will Continue (Until Morale Improves). Annyira fel vagyok dobva emiatt, és persze a ‘Persona Non Grata’ megjelenése miatt is! Kezdődjön a vérontás!”

A ’Persona Non Grata’ dallistája:

01. Persona Non Grata
02. R.E.M.F.
03. Slipping Into Madness
04. Elitist
05. Prescribing Horror
06. The Beatings Will Continue (Until Morale Improves)
07. The Years Of Death And Dying
08. Clickbait
09. Cosa Del Pantano
10. Lunatic-Liar-Lord
11. The Fires Of Division
12. Antiseed

Exodus - Persona Non Grata

Megosztás