A Europe bejelentette a ‘Friday Nights With Europe The Band’ című videósorozatot, amelyet a karantén alatt vettek fel. Ma este bemelegítésként viszont a 2013-as ‘Live at Sweden Rock’ koncertfelvételüket adják le teljes egészében.

Friday Nights With Europe

A Europe ma este kezdődő sorozatában, melyet nemes egyszerűséggel „audiovizuális élvezetek speciális sorozatá”-nak tituláltak, öt egymást követő héten péntek este nyolc órakor a zenekar YouTube-csatornáján és a közösségimédia-oldalain keresztül egy-egy filmre rögzített exkluzív sessiont jelentetnek meg, melyet a karantén ideje alatt vettek fel. A ‘Friday Nights With Europe The Band’ cím alatt megjelenő videósorozatot két – korábban már DVD-n, illetve Blu-rayen megjelent – jubileumi koncertfelvétellel foglalják keretbe. Ma este a zenekar első nagylemezének 30. évfordulóján, 2013-ban felvett ‘Live At Sweden Rock – 30th Anniversary Show’-t sugározzák, melyen meglepetésvendégként Michael Schenker és Scott Gorham is fellépett, a sorozat zárásaként pedig a 2016-os ‘The Final Countdown 30th Anniversary Show’-t mutatják be, melyen teljes egészében eljátszották nemcsak a jubileumi albumot, hanem előtte az akkor éppen aktuális ‘War Of Kings’ lemezüket is. A filmeket hét napig, a következő videó megjelenéséig lehet megnézni.


A Europe saját filmfelvételeit a zenekarral hosszú ideje együttműködő videórendező, Patric Ullaeus állította össze és szerkesztette, az összes hangot a híres producer, Kevin Shirley keverte. Joey Tempest, a Europe énekese mondta a felvételekről: „Szerettünk volna valami különlegeset tenni a rajongóink és a rockfanatikusok kedvéért. Ezért videóra vettük diszkográfiánk néhány király dalának új felvételét, melyeket a karantén alatt és a nyár folyamán készítettünk házi stúdióinkban és próbatermeinkben. Fantasztikus érzés volt újra együtt játszani! Tudtuk, hogy ősszel elindítjuk a ‘Friday Nights With Europe The Band’ sorozatot a közösségi médiában, és ez még különlegesebbé tette. Reméljük, hogy ezeket az exkluzív estéket sokáig folytathatjuk rajongóink örömére! És legalább bennmarad a nevünk a köztudatban ezekben a koncertmentes időkben az exkluzív anyagok streamelésével. Kezdődjön az őrület!”

A „Péntek esték a Europe-pal” jelenlegi menetrendje (magyar idő szerint):

október 16. 20:00 – ‘Live At Sweden Rock – 30th Anniversary Show’
október 23. 20:00 – Europe exkluzív session 1
október 30. 20:00 – Europe exkluzív session 2
november 06 20:00 – Europe exkluzív session 3
november 13. 20:00 – Europe exkluzív session 4
november 20. 20:00 – Europe exkluzív session 5
november 27. 20:00 – ‘The Final Countdown 30th Anniversary Show – Live At The Roundhouse’

Friday Nights With Europe

Megosztás