Bár George Lynch most adta ki legújabb projektlemezét a kiváló tehetségű Dino Jelusick horvát énekessel Dirty Shirley néven, azért a pénz a Dokken újraegyesülésben van.

Don Dokken & George Lynch

Dokken számos élő fellépést jelentett be erre az évre Amerikában, melyeket „különleges ráadással” hirdetnek, ahol George Lynch és Don Dokken újra együtt szerepelnek majd.

 

 

A Dokken klasszikus felállása – Dokken, Lynch, valamint a basszusgitáros Jeff Pilson és a dobos “Wild” Mick Brown – 21 év után 2016 őszén egyesült egy rövid japán turnéra, melyből DVD is készült ‘Return To The East Live’ címmel. A rövid újraegyesülés óta a Dokken továbbra is a jelenlegi felállásával – a basszusgitáros Chris McCarvill-lal, a dobos BJ Zampával és a gitáros Jon Levinnel – lép színpadra és jelenleg új lemezükön dolgoznak, mely remélhetőleg még az év folyamán megjelenik. Azonban azt nem tudni, hogy a koncertezéstől visszavonult Mick Brown szerepel-e majd az új lemezen (a zenekar Facebook-oldalán a mai napig a zenekar tagjaként van feltüntetve).

Kiadják idén újra Don Dokken 2008-as szólólemezét, a ‘Solitary’-t is, mely annak idején csak saját kiadásban jelenhetett meg. A Deadline Musicnál január 31-én, három bónusz feldolgozásnótával kiegészítve jön ki az album, melyről Don azt mondta: „Ki fogjuk adni a ‘Solitary’ szólólemezemet, amelyet [megfelelően] soha nem adtak ki. Még három dalt hozzátettem, hogy egy 12 számos CD legyen. Ezek nem új dalok, hanem feldolgozások, de nagyon szépek. Megcsináltam Celine Dion ‘Titanic” dalát. Mindenki azt mondta, hogy nem tudsz versenyezni az eredeti verzióval, olyan ragyogó, de én Don-Dokkenizáltam. És csináltam egy Jealous című dalt is (a Labrinth nevű angol electronikus zenész dala). Én zongoráztam rajta és énekeltem, nagyon szép lett. És ott van az All That Love Can Be, amelyet ugyanaz a személy írt (az Oscar-díjas zeneszerző James Horner), aki a ‘Titanic’ dalt is írta. Mivel ő (a szerző) elhunyt egy repülőgép-balesetben [2015-ben], tehát ez az ő tiszteletére szól. A barátom volt. Hasonló korúak voltunk; egy hónap különbséggel volt a születésnapunk. Tehát ez egyfajta tisztelegés neki, persze a Jealous dal kivételével.”

A Dokken 2012 óta nem adott ki új lemezt, ezzel szemben George Lynch igen termékeny volt. Az elmúlt három évben a The End Machine, a KXM, az Ultraphonix, a Sweet & Lynch lemezein is szerepelt a Dirty Shirley-n kívül.

Megosztás