December 23-án lesz egy éve, hogy Leslie West már nincs köztünk. Zenészkollégái, tisztelői nem feledkeztek meg róla, jövő márciusban album jelenik meg az emlékére. Zenekara egykori tagjai mellett a közreműködők között szerepel többek között Dee Snider, Slash, Mike Portnoy, Zakk Wylde és Joe Lynn Turner.

Leslie West

Március 25-én a Mascot Label Group adja ki a ’Legacy: A Tribute To Leslie West’ című albumot, amelyen számos zenészkollégája emlékezik meg a legendás amerikai bluesgitárosról. Az anyag már előrendelhető CD, ezüst és vörös vinyl változatban, az utóbbi két héttel korábban jelenik meg.
„Senki nem volt Leslie-hez fogható, a játékát az első másodperc után felismerték az emberek. Imádott zenélni, gitározni, azért élt, hogy örömet szerezzen közönségének, szenvedéllyel játszott. Az egész világon voltak rajongói és rengeteg művész is tisztelte, legyen az countryzenész, rapper vagy metalista. Ez ugyan meglepte őt, ugyanakkor örült, hogy ennyiféle embert inspirált” – így emlékezett Leslie West özvegye, Jenni West, aki a lemez egyik producere is.
„A világ legnagyobb gitárosaival dolgozhattam együtt, de senki sem volt olyan, mint Leslie. A gitárhangzása, a stílusa annyira különleges és egyedi volt, erő és érzelem áradt játékából. Akármelyik gitárossal is beszéltem, mindenki inspirációként emlegette. Ha valami új anyagba fogtak, abban ott volt Leslie stílusa, ez nem változott a halála után sem. Egyedi muzsikus volt” – e szavakkal méltatta egykori menedzsere, Bob Ringe.
A lemezen közreműködik Dee Snider és Eddie Ojeda a Twisted Sisterből, Slash, Zakk Wylde, a Bachman–Turner Overdrive-alapító Randy Bachman, a fia, Tal Bachman, aki ismert sessionzenész, Martin Barre (Jethro Tull), Joe Lynn Turner, Charlie Starr (Blackberry Smoke), Elliot Easton (The Cars), Robby Krieger (The Doors), George Lynch, Marty Friedman, Yngwie Malmsteen, Ronnie Romero, Steve Morse, Marc Labelle (Dirty Honey), Mike Portnoy, Teddy Rondinelli (Vanilla Fudge) és Leslie egykori bandájának két tagja, Bobby Rondinelli és Rev Jones.

 

 

Egy dalt, a Mountain Blood Of The Sun szerzeményét Zakk Wylde előadásában már most meghallgathatjuk.

’Legacy: A Tribute To Leslie West’ dallista:

01.Blood Of The Sun (Zakk Wylde)
02. Nantucket Sleighride (To Owen Coffin) (Joe Lynn Turner, Marty Friedman)03. Theme For An Imaginary Western (Dee Snider, Mike Portnoy)04. For Yasgur’s Farm (Joe Lynn Turner, Martin Barre)05. Why Dontcha (Steve Morse, Ronnie Romero)06. Sittin’ On A Rainbow (Elliot Easton, Ronnie Romero)07. Never In My Life (Dee Snider, George Lynch)08. The Doctor (Robby Krieger, Ronnie Romero)09. Silver Paper (Charlie Starr)10. Money (Whatcha Gonna Do)/By The River – medley (Randy Bachman & Tal Bachman)11. Long Red (Yngwie Malmsteen & Teddy Rondinelli)12. Mississippi Queen (Slash, Marc Labelle)

Megosztás