David Gilmour, a Pink Floyd gitároslegendája a stúdióban egyengeti új albumának dalait, ezt felesége és szerzőtársa, Polly Samson is megerősítette.

A 2015-ben kiadott ’Rattle That Lock’ után várhatóan jövőre megjelenik David Gilmour ötödik stúdióalbuma, melyről sokat még nem lehet tudni. Polly Samson, Gilmour felesége és alkotótársa több, a stúdióban készített képet is kiposztolt közösségi oldalaira, ezeken látszik, hogy a gitáros együtt dolgozik Roger Eno gitárossal – aki Brian Eno fivére és jó nevű ambient muzsikus –, Adam Betts dobossal, valamint Tom Herbert basszusgitárossal. A stúdióban továbbá ott van Guy Pratt basszusgitáros is, aki már a Pink Floyd Roger Waters nélküli korszakában aktívan részt vett a zenekar működésében és az utóbbi időben Nick Mason Saucerful Of Secrets nevű formációjában is játszik, melynek legfőbb törekvése a Floyd kezdeti korszakának zenei örökségét ápolni. Polly Samson egy nyilatkozatában annyit mondott, hogy remélhetőleg hamarosan visszatér a könyvíráshoz, ám jelenleg férjével dolgozik együtt.

 

 

Gilmour 2020-ban Yes, I Have Ghosts címmel adott ki egy EP-t, majd 2022-ben a Pink Floyd nevével egy kislemez, a  Hey Hey, Rise Up látott napvilágot.

Megosztás