Igen, jól olvassátok, 1994 után új dalt adott ki a Pink Floyd Hey Hey Rise Up címmel, az ebből származó bevételeket jótékony célra fordítják. A megjelenése óta, ami nincs egész 24 óra, több mint hárommillióan látták a videót.

Pink Floyd 2022

David Gilmour és Nick Mason hosszú idő után zenéltek újra együtt. Hozzájuk csatlakozott Guy Pratt, aki Roger Waters kiválása után basszusgitározott a Pink Floyd lemezein és koncertjein, valamint Nitin Sawnhey billentyűs és Pink Floyd név alatt egy új dalt vettek fel, melyben hallható Andriy Khlyvnyuk, a Boombox nevű ukrán banda énekese is. A dalt múlt héten vették fel Gilmour fészerében, ebben egy Instagram-felvételt is felhasználnak, melyben Khlyvnyuk egy első világháborús protest-dalt énekel egy üres kijevi téren. Az új Pink Floyd-szerzemény címét a dal utolsó sorából vették.

 

 

„Nagyon sokan dühösek és frusztráltak voltunk, amikor a független Ukrajnát megszállta a világ egyik legnagyobb hatalma és elkezdte gyilkolni lakóit – mondta Gilmour, akinek ukrán a menye és az unokái is. – Nemrég hallottam, hogy Andriy és a Boombox félbeszakította amerikai turnéját, visszatértek Ukrajnába, hogy védjék hazájukat. Aztán láttam ezt a hihetetlen videót, ahogy énekel azon az üres és csendes téren azzal a gyönyörű aranykupolás templommal és olyan erejű volt az élmény, hogy megírtam ezt a dalt.”

Az ebből származó bevételt az Ukraine Humanitarian Relief segélyszervezetnek adják. Miután Gilmour megírta a dalt, felhívta Andriyt, aki egy kórházban lábadozott, miután megsérült egy aknarobbanásban. „Egy kis részt lejátszottam neki telefonon, és ő áldását adta rá. Mindketten reméljük, hogy a közeljövőben személyesen is tudunk együtt dolgozni” – tette hozzá a gitáros.

Megosztás