Ha hülyeségről van szó, a kreativitás nem ismer határokat. Egy revbleech nevű youtuber készített egy videót, amelyben a Pink Floyd-albumokat ‘A Simpson család’ rajzfilmsorozatból kivágott egy-egy részlettel foglalja össze.

Az 1967-es ’Piper At The Gates Of Dawn’-tól a 2014-es ’The Endless River’-ig minden Pink Floyd-albumhoz egy-egy filmrészletet kapcsolt az alkotó ‘A Simpson család’-ból, és Homer Simpson, Ropi bohóc és a többi springfieldi lakos világán keresztül próbálta megragadni az egyes lemezek hangulatát. A ’The Dark Side Of The Moon’ rideg tébolyán és a ’Wish You Were Here’ megindító magányán át jó két percnyi anyag, gyakran megdöbbentő snittekkel. Különösen az Animals-rész figyelemreméltó, amelyben egy repülő disznó és Mr. Burns – a springfieldi atomerőmű tulajdonosa – látható, akinek kapzsisága tökéletes lenyomata a Roger Waters-dalszövegekben szereplő kapitalizmuskritikának.
Akik nyitottak Simpsonék kretén dolgaira, azoknak tetszeni fog a „mű”, amihez pici angoltudás nem árt (van bekapcsolható felirat a klipben, de nem sokat ér), de anélkül is fogható az üzenetek nagy része a beszédes képeken keresztül.

 

 

Egyébként a hír háttere után kutatva derült ki, hogy ‘A Simpson család’ és a Pink Floyd kapcsolódásainak ábrázolása valóságos kultuszt teremtett az interneten, amiből kiválasztottunk egy másik klipet is, amely direkt Pink Floyd-utalásokat tartalmaz a sorozatban, ez látható alul.

Megosztás