Az Iron Maiden-énekes Bruce Dickinson új videója egy William Blake-idézettel kezdődik és a költő sírján végződik. A Rain On The Graves a második kislemezdal a ‘The Mandrake Project’ című szólóalbumáról, a klipben a turnécsapata is feltűnik, mint a pokol házi zenekara.

Az esővel kapcsolatos egyik hátborzongató hiedelem szerint, ha az eső egy nyitott sírba esik, akkor a családból valaki egy éven belül meghal. A Rain On The Graves videóját William Blake Auguries Of Innocence című, 1863-as költeményéből vett idézet vezeti be, Bruce Dickinson maga alakítja a prédikátort, egy meglehetősen rémült és szorongó isten szolgáját, aki erdőn-mezőn át menekül, mígnem egy temetőbe ér, ahol egy démoni kinézetű, lefűrészelt szarvú lénnyel találja magát szemben, aki életéért cserébe sikeres énekesi karriert ígér neki.


A ‘The Mandrake Project’, Bruce Dickinson új szólóalbuma március 1-én jelenik meg a BMG kiadónál, nyáron pedig Budapesten is fellép a klipben a pokol házi zenekaraként feltűnő csapatával, melynek tagjai Roy Z gitáros, Dave Moreno dobos, Tanya O’Callaghan basszusgitáros és a billentyűvarázsló, Mistheria.

Egy korábbi interjúban Dickinson elmondta, hogy a turné nem az új lemezre fog épülni: „Isten tudja, hány éve nem voltam szólóturnén. 19 év telt el az utolsó szólóalbumom, a ‘Tyranny Of Souls’ óta, ez hosszú idő. Szóval, ezt figyelembe véve, és azt a tényt, hogy most már hét albumról válogathatok a műsorba, azt hiszem, kegyetlen és nem mindennapi büntetés lenne, ha az embereknek egy vadonatúj albumot kellene végighallgatniuk az elejétől a végéig. El fogjuk játszani a Tears Of The Dragont az 1994-es ‘Balls To Picasso’ albumról, a Chemical Weddinget az 1998-as ‘The Chemical Wedding’-ről, az ‘Accident Of Birtht az 1997-es ‘Accident Of Birth’-ről, és még sok minden mást is. De valószínűleg csak azokat a számokat, amiket Royjal csináltam, mert azok a közös dolgaink, valószínűleg nem fogok játszani semmit a ‘Skunkworks’-ről, nem azért, mert utálom, hanem mert annyi más nagyszerű dalunk van. De lesz három vagy négy dal az új lemezről is, az biztos.”

Megosztás