Miközben a The Number Of The Beastet közel 2000-szer eljátszották már, tegnap este Ljubljanában először hangzott el élőben az Alexander The Great az Iron Maiden új turnéjának nyitó koncertjén. A rajongók régi álma teljesült ezzel.

Iron Maiden 2023

Mint egy válogatott focicsapat, úgy sorakozott fel az új, ‘The Future Past’ című turnéjának fotójához az Iron Maiden. A tegnap Ljubljanában elstartolt koncertsorozatnak már a plakátjáról tudni lehetett, hogy a legutóbbi ‘Senjutsu’ album mellett a 37 éve megjelent ‘Somewhere In Time’-ra lesz kihegyezve, de ilyen meglepetésről csak álmodoztak a rajongók. Be kell vésni a naptárba: először csendült fel 2023. május 28-án Iron Maiden-koncerten az Alexander The Great!

 

 

A ‘Senjutsu’ bemutatását is kibővítették, a legutóbbi turnén is játszott The Writing On The Wall mellől minden újdonságot kisöpörtek, és 4 új dal hangzott el, amiknek természetszerűleg szintén ez volt a debütálása élőben. A Days Of Future Pastra számítani lehetett a turné címéből adódóan, mellette elhangzott a The Time Machine, a Death Of The Celts és a Hell On Earth is. Az alaposan felforgatott műsorösszeállításban a ‘Somewhere In Time’-ról is 5 dal csendült fel, köztük olyan régen játszott kedvencek, mint a Wasted Years, a Caught Somewhere In Time, a Stranger In A Strange Land vagy a Heaven Can Wait, de egyik sem vetekszik azzal, hogy hosszú pályafutásuk során először vették elő az Alexander The Greatet. A Livesound főnöke ott volt, neki köszönhetően bele is tekinthetünk a csodába.

Ezt játszották tegnap Ljubljanában:
Caught Somewhere In Time / Stranger In A Strange Land / The Writing On The Wall / Days Of Future Past / The Time Machine / The Prisoner / Death Of The Celts / Can I Play With Madness / Heaven Can Wait / Alexander The Great / Fear Of The Dark / Iron Maiden / // Hell On Earth / The Trooper / Wasted Years

Megosztás