Bruce Dickinson, az Iron Maiden frontembere 19 év után vadonatúj szólóalbumot ad ki 2024 elején, melynek első kislemezével, az Afterglow Of Ragnarokkal december 1-jén ismerkedhetünk meg, magával Dickinsonnal pedig jövő júniusban találkozhatunk személyesen, amikor anyabandájánál sokkal emberközelibb helyszínen, a Barba Negrában ad koncertet.

Bruce Dickinson

Bruce Dickinson neve leginkább az Iron Maiden énekeseként vált ismertté, de emellett igazi multitálentum: író, pilóta, műsorvezető, sörfőző, üzletember, sportoló, spoken word előadó, forgatókönyvíró és szólóban is sikeres énekes. Többször is láthattuk az Iron Maidennel Magyarországon, utoljára 2022-ben, négy évvel ezelőtt pedig stand up comedyvel is felérő, óriási sikerű one man show-jával járt nálunk. Most ismét szólóelőadóként, saját dalaival érkezik Budapestre, a 2024 elején megjelenő, ‘The Mandrake Project’ címet viselő albumot mutatja be, melyen újra együtt dolgozott régi zenésztársával és producerével, Roy Z-vel. Ez lesz az énekes hetedik szólóalbuma, és egyben az első a 2005-ös ‘Tyranny Of Souls’ megjelenése óta. Az első kislemez az Afterglow Of Ragnarok, amely nemcsak az album zenéjét, hanem a ‘The Mandrake Project’ alapját adó, lenyűgöző narratívát is bemutatja a világnak. December 1-jén jelenik meg bakelit kislemezként, egy nyolcoldalas képregényt tartalmazó booklettel. „Fontos volt, hogy ezzel a számmal megadjuk a projekt alaphangját – magyarázta Dickinson. – A címéhez illően ez egy kemény dal, és egy elképesztő riff vezeti végig… de van egy igazi dallam is a refrénben, amely megmutatja azt a fény-árnyék játékot, amit az album többi része fog hozni… és csak várj, amíg meglátod a videót!”

 

 

Szeptemberben már bejelentették a brazil és mexikói koncertdátumokat jövő év áprilisra és májusra, és most Bruce Dickinson és zenekara (Roy Z gitáros, Dave Moreno dobos, Tanya O’Callaghan basszusgitáros és a billentyűs mester, Mistheria) nyilvánosságra hozta a turné folytatását számos európai fellépéssel – köztük a budapestivel –, több európai fesztiválfellépés mellett.

Nos, tehát már nem kell sokat várnunk, hogy lehulljon a lepel az új lemezről, június 1-jén pedig  élőben is hallhatjuk Bruce Dickinsont a Barba Negrában. Jegyek elsőként a hivatalos rajongói klub, valamint a regisztrált Live Nation-tagok számára lesznek elérhetők november 8-án 11 órától, a teljeskörű jegyértékesítés pedig november 10-én indul, 11 órakor a Live Nation és a Rock 1 oldalain.

Bruce Dickinson

Megosztás