Elindult Bruce Dickinson szólóturnéja és a legtöbb helyen telt házas, nálunk még lehet jegyet kapni június 1-re. Basszusgitárosa, a Whitesnake-ben is megfordult Tanya O’Callaghan mesélt arról, milyen érzés együtt dolgozni az Iron Maiden énekesével. És szó esik egy bizonyos Mandrake sörről is.

Bruce Dickinson

Tanya O’Callaghan, aki jelenleg Bruce Dickinson szólózenekarában basszusgitározik, pár napja egy interjúban beszélt arról, milyen érzés az Iron Maiden frontemberével egy színpadon állni. „Bruce lenyűgöző, egy totális polihisztor: repülőgép-pilóta, vívóbajnok és üzletember. És persze nyilvánvalóan legendás énekes. Hivatásos pilótaként vezette a Maiden repülőgépét, aztán ment a színpadra énekelni. Elég nehéz csak az is, ha utazol és aztán koncertezel. El se tudom képzelni, milyen az, hogy még a saját zenekarodat is te szállítod repülőgépen. Egyszerűen nagyszerű a fickó, és remekül lehet vele dolgozni. Tavaly volt egy turnénk, ahol a Deep Purple muzsikáját játszottuk egy 82 tagú szimfonikus zenekarral, ott találkoztunk, és nagyon jól kijöttünk egymással. És most úgy döntött, hogy megcsinálja – azt hiszem, 18 vagy 19 év után – az első szólóturnéját, mert nyilvánvalóan lefoglalta a Maiden és a magánélete. Szerintem kíváncsi volt, hogy milyen visszajelzéseket kap, amikor egy új szólóalbummal jelentkezik. A Maiden-rajongók pedig olyanok, mint a Maiden egyháza: mindenben támogatják. Majdnem az egész turnéja telt házas, ami nagyon jó érzés, mert minden művész számára ijesztő, amikor kiadja a saját szólóanyagát, de el sem tudom képzelni, milyen lehet ugyanez, ha egy ilyen nagy zenekarból jöttél. Bruce egyszerűen imád játszani, amit nagyon jó látni, mert sok művész kiég és belebetegszik az egészbe, de Bruce folyton menni akar. Úgy értem, ezt a koncertsorozatot is két Maiden-turné között csináljuk.”

 

 

Az üzletember részhez megjegyeznénk, hogy a turné brazil szakaszának hivatalos Mandrake söre is lett, tovább gyarapítva az Iron Maidenhez kapcsolódó alkoholos italok táborát. A Dél-Amerikából származó, de mára világszerte termesztett jambu (Acmella oleracea) csípős ízű virága bizsergető érzést okoz a szájban, a hivatalos tájékoztató szerint ez a tulajdonsága teszi a 6,1 százalékos alkoholtartalmú Mandrake Jambu Ale meglepetés-összetevőjévé. De egyesek szerint annyira elzsibbasztja a szájat, hogy észrevétlenül csúszik le mellette a kísérő.

Bruce Dickinson Mandrake jambu ale

Bruce Dickinson június 1-jén lép fel a Barba Negrában, hogy bemutassa idei lemezét, a ‘The Mandrake Project’-et, a Roy Z-vel készült korábbiakról mazsolázott válogatás társaságában. Előttük a divideD melegít. Jegyek a Live Nation és a Rock 1 oldalain kaphatók rendszerhasználati és tranzakciós díjakkal együtt 18 500 Ft-ért, további infók az esemény Facebook-oldalán.

Megosztás