Igaz, hogy 2020 októberében történt a műtét, de csak most hozták nyilvánosságra, hogy protézist ültettek be az Iron Maiden frontemberének a csípőjébe.

Bruce Dickinson egy videóinterjúban a Download Festival háziasszonyának, Kylie Olssonnak arról mesélt, hogy tavaly ősszel csípőműtéten esett át, miután a legutóbbi turné után már nagy fájdalmai voltak.  Ily módon osztotta meg nem éppen kellemes élményeit a beavatkozásról: „Kaptam egy protézist pár hónappal ezelőtt, egy körülbelül tizennégy centis titánimplantátumot rögzítettek a lábamban. Negyven éve rohangálok, ugrálok a színpadon, vívok is és belül a dolgok elhasználódtak. A legutolsó turnén nagy fájdalmaim voltak, elszakadt az Achillesem is, de ennek már vagy két éve. Borzasztó volt. Összevarrták, három és fél hónappal később turnéztam tovább, de nem igazán tudtam sétálni, futni még kevésbé. Megváltoztattam a színpadi mozgást úgy, hogy szerencsére senki sem vette észre, de sok szarságot kellett elviselnem miatta.”

 

 

Miután vége lett a turnénak, visszatért párizsi otthonába és elkezdte a vívóedzéseket, ám a kínok nem múltak el. Aztán jött a vírus miatti lezárás, és az énekes edzése abból állt, hogy a lépcsőn rohangált fel-le. Miután az orvos megállapította a porckopást, Dickinson úgy döntött, hogy kés alá fekszik. „Úgy gondoltam, hogy október van, Hamilton is akkor cserél gumit, amikor bejön a safety car a pályára. Arra számítottam, hogy a következő évben úgyis turnézni fogunk, essünk túl rajta. Bár nem sok esélyét láttam ennek, örök optimistaként azt gondoltam, legjobb, ha megoperálnak. Most újra tudok kerékpározni, vívótréningre járok, nagyszerűen érzem magam. Fizikoterápián is részt veszek, súlyzókkal edzek, amire 16-17 éves korom óta nem volt példa és most száz kilóval tudok guggológyakorlatot végezni. Fejben dől el, hogy mire képes az ember fizikailag.”

Megosztás