Péntekig kell várni, hogy végre megismerhessük a Blitz / Portnoy / Menghi / Demmel négyes első közös lemezét. A harmadik önálló dalként bemutatott mű eredetileg egy Grand Funk Railroad-szerzemény.

BPMD

A BPMD zenészei a Metal Allegiance lemezein és fellépésein is találkoztak korábban, de végül 2019 nyarán jöttek össze, hogy néhány kedvenc klasszikus rock tétel előtt hódoljanak. Mark Menghi basszer így mesélt a csapatról: „Nagyon izgatott vagyok az első BPMD-lemez kapcsán. Tavaly nyáron még csak egy őrült ötletnek tűnt, amely inspirált, alig egy évvel később pedig már ott tartunk, hogy látszik a fény az alagút végén. A világnak most szüksége van egy olyan valamire, amitől jobban érezheti magát, és teljes szívemből mondhatom, hogy ezek a dalok olyanok lettek. Készítsétek a helyet a BPMD-nek!”

A frontember, Bobby Blitz így folytatta: „A BPMD próbáit nagyon élveztem. Mindannyiunkat visszavitt a gyökereinkhez. Ahogy fejlődött, úgy jöttünk rá, hogy ez egy különleges dolog, a Napalm Records az első hallgatás után igent mondott.”

Az Aerosmith és a Cactus-feldolgozás után a Grand Funk Railroad We’re An American Band című dalát ismerhetjük meg négyes tolmácsolásában. A most megosztott dallal kapcsolatban a frontember így mesélt: „Az American Band véleményem szerint a hab a tortára. Az ’American Made’ ötlete vonzotta a hetvenes éveket. Ez a dal már akkor is ikonikus volt, kiállta az idő próbáját. Szerintem a mi verziónk az ének és Phil gitárjának kivezetője miatt különleges.”

 


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás