Véget ért a tavaly nyár óta tartó várakozás, ugyanis tényleg egy lemezzel jelentkezik majd a Bobby Blitz (Overkill), Mike Portnoy (Sons Of Apollo), Mark Menghi (Metal Allegiance) és Phil Demmel (Vio-Lence) négyes BPMD néven.

BPMD

Metal Allegiance lemezein és fellépésein is találkozott már a négy zenész, majd 2019 nyarán jöttek végül össze, hogy néhány kedvenc klasszikus rock tétel előtt hódoljanak. Persze mondani sem kell, hogy a csapat egyéni stílusát is sikerült beletenni, így ütős végeredményre számíthatunk. A metal műfaj ikonikus zenészeiből álló alakulat közben szerződést írt alá a Napalm Recordsszal, így a teljes nagylemez részleteiről is rövidesen hírt adnak. Bár már hónapok óta megemlítette a négy zenész, hogy megalakultak és hogy rövidesen hallhatjuk a dalaikat, de a hivatalos bejelentésre mostanáig kellett várni. Mark Menghi basszer így mesélt a csapatról: „Én nagyon izgatott vagyok az első BPMD-lemez kapcsán. Tavaly nyáron még csak egy őrült ötletnek tűnt, amely inspirált, alig egy évvel később pedig már ott tartunk, hogy látszik a fény az alagút végén. A világnak most szüksége van egy olyan valamire, amitől jobban érezheti magát, és teljes szívemből mondhatom, hogy ezek a dalok olyanok lettek. Készítsétek a helyet a BPMD-nek…”

A frontember, azaz Bobby Blitz így folytatta: „A BPMD próbáit nagyon élveztem. Mindannyiunkat visszavitt a gyökereinkhez. Ahogy fejlődött, úgy jöttünk rá, hogy ez egy különleges dolog lett, végül a Napalm Records is az első hallgatás után igent mondott.”

BPMD első koncertje május 30-án lesz egy jótékonysági rendezvényen a New Jesey-ben található Bulldozer Bash 5-ban. A befolyó összeget az Old Bridge Militia Foundation számára juttatják majd el.

Megosztás