A Bonfire új albuma április 3-án jelenik meg ‘Fistful Of Fire’ címmel. A Rock‘n’Roll Survivors azonban már előrevetíti, mire számíthatunk.

Bonfire – A rock'n'roll túlélői

Pontosan két év telt el azóta, hogy a Bonfire jelenlegi énekesének, Alexx Stahlnak kiemelkedő debütálása után (‘Byte The Bullet’ – 2017) megszületett a folytatás, a 2018-as ‘Temple Of Lies’. Két év, mely alatt számtalan színpadon zenéltek együtt, mielőtt még feljebb tolták a mércét legújabb kiadványukkal.

 

 

A ‘Fistful Of Fire’ határozottan az egyik legkeményebb Bonfire-album. „A Bonfire korábbi énekeseivel ellentétben Alexx annyi energiát emészt fel, hogy időnként vissza kell fogni őt, nem pedig motiválni. A kezdetektől fogva egy hard rock együttes vagyunk, de ez még soha nem volt ennyire nyilvánvaló, mint 2020-ban.” – mondta az alapító gitáros, Hans Ziller.

Nem könnyű kiemelni egyes dalokat, ám az egyetlen mérsékelten mainstream dal, a Warrior és a kötelező ballada, a When An Old Man Cries mellett talán két különleges számot kell közelebbről megvizsgálnunk. Ezek egyike a Rock’n’Roll Survivors kislemez, amely február 28-án jelent meg, és egyetlen tömör mondatban foglalja össze a Bonfire agytrösztjének, Zillernek a karrierjét. „Pályafutásom alatt ezerszer kiverték a fogaimat és gyakran padlóra kerültem, de mindig újra és újra összeszedtem magam.” Nagyszerű allegória, amelyet a Bonfire tökéletesen lefordított egy videoklipre, amelyben két női bokszoló szerepel: a többszörös világbajnok Tina Schüßler és kollégája, Stephanie Posch állt a forgatás középpontjában az augsburgi bokszklubban.

Rock’n’Roll Survivors dalszövege az erőteljes rock hangzással kombinálva olyan keverék, amely az új album többi dalában is megtalálható. A Bonfire bizonyítja, hogy a bokszon kívül más témákban is tudnak józan fejjel gondolkodni. Például a címadó Fistful Of Fire figyelmeztet a világunk gondatlan kezelésére, amellyel feje tetejére állították az ökológiai folyamatokat. Ziller szerint „Egyszerűen nem hagyhatunk olyan bolygót a gyermekeinkre, amelyen már nem érdemes élni.” Ehhez passzol a csapat zenei mottója is: „Az olyan régóta fennálló zenekarokat, mint a Bonfire, veszélyeztetett fajnak lehet tekinteni, ám még mindig sok mondanivalónk van zeneileg és tartalmi szempontból egyaránt.”

Dallista:

01. The Joker
02. Gotta Get Away
03. The Devil Made Me Do It
04. Ride the Blade
05. When An Old Man Cries
06. Rock‘n’Roll Survivors
07. Fire And Ice
08. Warrior
09. Fire Etude
10. Breaking Out
11. Fistful Of Fire
12. The Surge
13. Gloryland
14. When An Old Man Cries (akusztikus változat)

Megosztás