‘Roots’ címmel jelenik meg a Bonfire új kiadványa február 26-án az AFM Recordsnál. A Love Don’t Lie akusztikus átiratában Alexx Stahl énekessel Lydia Panè, Frank Panè gitáros felesége énekel duettet.

Bonfire

A Bonfire a 2008-as Love Don’t Lie akusztikus feldolgozásával vezette fel ‘Roots’ című lemezét, mely 2 CD-n 24 dalt tartalmaz. A dal a ‘The Räuber’ című albumukon jelent meg, mely tulajdonképpen egy rockopera volt, az ingolstadti színházban 3 évad alatt, 55 telt házas előadáson, 50 000 néző előtt játszották. A dal új, gyönyörűen átdolgozott változatában Frank Panè gitáros felesége, Lydia Panè énekel duettet Alexx Stahl énekessel.

 

 

Hans Ziller gitáros igen érdekes ötlettel állt elő, néhány olyan gitárfutamot is elhelyezett a dalokban, melyek rá nagy hatással voltak annak idején. Ezek a futamok ízlésesen szövik át az egész albumot. A Love Don’t Lie-ban konkrétan három dalból származó négy ilyen gitárfutamot lehet felfedezni. Ezek mind eredeti hangnemben vannak, és igazán érdekessé teszik a hallgatnivalót.

A ‘Roots’ szinte teljes egészében akusztikus album, a tavalyi igen súlyos ‘Fistful Of Fire’ után egy meglehetősen lágy muzsika. A ‘Fistful Of Fire’ rossz csillagzat alatt született, a pandémia miatt a lemezboltokat bezárták és a tervezett turnét is el kellett halasztani, majd teljesen le kellett mondani. Így történt, hogy egyetlen koncerten sem tudták népszerűsíteni az új lemezt. Ám ezek az ingolstadti fiúk úgy döntöttek, nem hagyják, hogy ez legyűrje őket. Egy új projekt terveivel álltak elő és 2020 nyarán ismét a Flatliners Recording stúdióba vonultak, hogy hozzákezdjenek a ‘Roots’ album felvételeihez. A végeredmény egy kiemelkedő „Almost Unplugged” album, amely a zenekar történetének 24 slágerét értelmezte újra.

‘Roots’ dallista:

CD 1:

01. Starin’ Eyes
02. American Nights
03. Let Me Be Your Water
04. Price Of Lovin’ You
05. Comin’ Home
06. Ready 4 Reaction
07. Give It A Try
08. Sleeping All Alone
09. Who’s Foolin’ Who
10. Why Is It Never Enough
11. Fantasy

CD 2:

01. When An Old Man Cries
02. Love Don’t Lie
03. Lonely Nights
04. Under Blue Skies
05. You Make Me Feel
06. No More
07. The Devil Made Me Do It
08. Without You
09. Your Love Is Heaven To Me
10. Piece Of My Heart
11. Youngbloods
12. Our Hearts Don’t Feel The Same
13. Wolfmen

Bonfire - Roots

Megosztás