A Los Angeles-i heavy metal banda, az Alcatrazz ötödik stúdióalbuma e hét végén jelenik meg, a Graham Bonnet helyett Doogie White-tal felálló csapat a Grace Of Godhoz forgatott impozáns klipet.

Alcatrazz

A Grace Of God a negyedik kislemezdal az egyszerűen csak ‘V’-nek elnevezett ötödik nagylemezükről, ez a második az újjáalakulásuk óta. Mint tudjuk, az eddig Graham Bonnet nevéhez kapcsolódó zenekar megvált ikonikus énekesétől, akinek a helyére Doogie White-ot szerződtették. Mellette két alapító tag, Jimmy Waldo és Gary Shea játszik billentyűs hangszereken, illetve basszusgitáron, Mark Benquechea dobos és Joe Stump gitáros egészíti ki az ötösfogatot.

 

 

A Grace Of God videójában a gyönyörű, lélegzetelállító tájképek megjelenítése áll szemben a nyers érzelmek és a harc komor ábrázolásával. A Doogie White és Cliff Evans (Tank) által írt szám egy monumentális utazásra viszi a hallgatót, melyben White erőteljes, szárnyaló énekét tökéletesen kiegészíti Stump és Waldo szövevényes gitár- és billentyűvarázslata.

„Imádom a Grace Of Godot – kommentálta White. – Ez egy remek dal, sok összetett énekszólammal; fantasztikus, amit a zenekar tagjai csináltak vele, nagyszerű energiája és lendülete van… Egyszerűen varázslatos! Szövegileg a középkorban játszódik, arról a félelemről szól, hogy háborúba küldenek, hogy harcolj a királyodért, a királynődért vagy az országodért, hogy megszállj egy olyan országot, amiről még sosem hallottál, hogy meghódíts olyan embereket, akikről semmit sem tudsz, hogy harcolj egy olyan eszméért, amiben egy kicsit sem vagy biztos, és a kétségbeesésről, hogy el kell fogadnod ezt a sorsot.”

„Amikor először hallottam a Grace Of Godot, egyszerűen nem tudtam elhinni, hogy a dallam és a szöveg milyen tökéletesen illeszkedik egymáshoz – lelkendezett Jimmy Waldo. – Doogie-nak megvan az a képessége, hogy pontosan azt a szöveget írja meg, amit egy szám dallama megkíván, és a végeredmény igen meggyőző.”

Megosztás