„Graham Bonnet tudja, hogy az Alcatrazz öröksége jó kezekben van nálam, és hogy tisztelettel fogok bánni a dalokkal” – mondta a skót énekes egy friss interjúban, melyből az is kiderült, hogy nemcsak a turnén számítanak rá, de új lemez is készül vele.

Doogie White

Az Alcatrazz nemrég vált meg alapító énekesétől, Graham Bonnettől, és bejelentették, hogy Doogie White-tal (Michael Schenker, Yngwie Malmsteen, Tank, Rainbow) fognak turnézni az év végén. Egy interjúban arról kérdezték az új énekest, mi a véleménye a rajongók felháborodásáról, hogy az Alcatrazzt csak Graham Bonnettel tudják elképzelni. „Egyáltalán nem értek egyet velük – válaszolta Doogie. – De ha hallani akarják az Alcatrazzt, akkor Graham nélkül lesznek kénytelenek megnézni! Kaptam egy telefonhívást Grahamtól, amikor utoljára turnéztak az Alcatrazz-zal az Egyesült Királyságban és épp Edinburghban jártak, Skóciában és megkért, hogy járjak egyet vele a városban. Beültünk egy kávéra, és azt mondta, hogy nem akarja többé ezt csinálni, nem akarja az Alcatrazz zenéjét játszani. Azt mondta, már nem élvezi ezt, vissza akart menni a Graham Bonnet Bandbe. És ezt választotta. Most ilyenkor mit csinálsz? Feladsz mindent, amit addig csináltál, és soha többé nem játszod azt a zenét, vagy keresel valakit, aki elfogadja a kihívást és kipróbálsz valami újat? Amikor Ozzy elment – vagy kirúgták – a Black Sabbathból, behozták Ronnie James Diót a helyére. Amikor Dio elhagyta a Rainbow-t, ők bevették helyette Graham Bonnetet. Amikor Di’Anno elment az Iron Maidenből, jött helyette Bruce. Nem hasonlítom magam egyik sráchoz sem, de ha a zenekar folytatni akarja, akkor kell keresniük valaki mást. És akkor már miért ne én legyek az?”

 

 

„Graham és én húsz éve vagyunk barátok – folytatta. – Ötször turnéztunk közösen Japánban. Tudom, hogy Graham Bonnet a legjobbakat kívánja nekem, mivel tudja, hogy az Alcatrazz öröksége jó kezekben van nálam, és hogy tisztelettel fogok bánni a dalokkal. Graham tudja, hogy mindent megteszek, amit csak tudok, és ennél többet nem kívánhat. Megtanulom ezeket a dalokat, megírom a lehető legjobb új számokat, és továbbviszem ezt az örökséget, és remélhetőleg a rajongóknak tetszeni fog. De ha Grahamet akarják látni, megnézhetik a Graham Bonnet Bandben. Ami az Alcatrazzt illeti, ezen az albumon és ezen a turnén én leszek a zenekar énekese, és mindent megteszek azért, hogy méltó legyek a névhez és az örökséghez, amelyet Jimmy Waldo, Gary Shea, valamint az összes gitáros, aki valaha játszott a bandában és Graham tettek le az asztalra.”

Megosztás